Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για το νοσοκομείο Ικαρίας

Μετά τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο του νησιού μας αλλά και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση η οποία είναι υποστηρικτική στο ζήτημα που έχει προκύψει και δίνει και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για το θέμα.

Η ανακοίνωση

Το νοσοκομείο της Ικαρίας διαλύεται.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί και καταγγελθεί πρωτοφανώς δυσάρεστα περιστατικά που αποδεικνύουν την άκρως προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου μας, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια έχει υποβαθμιστεί σε κέντρο υγείας. Ό,τι δεν κατάφερε η τρόικα επί εποχής μνημονίων, πραγματοποιείται τώρα πανηγυρικά!

-Το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγο, ειδικότητα απολύτως απαραίτητη για δευτεροβάθμια μονάδα υγείας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα χειρουργεία και να μην εξυπηρετούνται και άλλες κρίσιμες ιατρικές πράξεις.

-Ένας άξιος χειρουργός (ο Λεωνίδας Σιδέρης), που επί χρόνια υπηρέτησε το νοσοκομείο, αποχώρησε πρόσφατα.

-Ο καρδιολόγος που διορίστηκε πριν λίγους μήνες και κατέλαβε οργανική θέση αποσπάστηκε στη Σάμο.-Η παθολόγος που επίσης κατέλαβε οργανική θέση του νοσοκομείου αποσπάστηκε αστραπιαία στη Σύμη.

-Ο υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος παραμένει σε αχρηστία (και ορφανός παρά την πανηγυρική υιοθεσία του από ιδιωτικό νοσοκομείο), ελλείψει ειδικευμένου γιατρού.

-Ελλείψεις στα αποθέματα αίματος θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας που χρειάζονται άμεση περίθαλψη.

-Η οργάνωση του εναπομείναντος προσωπικού έχει παραλύσει με προφανείς τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου.

Αποτέλεσμα:

-Τα επείγοντα περιστατικά, πολύ συχνά, εξυπηρετούνται από πρόθυμους αγροτικούς γιατρούς, αλλά με απουσία ειδικευμένων γιατρών.

-Οι διακομιδές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το νοσοκομείο μας καταδικάζεται σε κέντρο διερχομένων ασθενών, οι οποίοι μεταφέρονται στην Αθήνα, ακόμα και χωρίς διάγνωση.

Με φόβο διαπιστώνουμε ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες «Έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε» υλοποιούνται στην Ικαρία με τον πιο τραγικό τρόπο. Το νοσοκομείο που έχει χτιστεί με τιτάνιες προσπάθειες ετών των Ικαριωτών κινδυνεύει. Η υπεράσπισή του πρέπει να γίνει υπόθεση της Ικαριακής κοινωνίας και όλων των απανταχού Ικαριωτών.Εκτιμούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου για δημοσιοποίηση του προβλήματος, αλλά πιστεύουμε ότι μόνο αυτό δεν αρκεί.

Είναι μονόδρομος ο Δήμος Ικαρίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει όλους τους πολίτες του νησιού, να αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στον συντονισμό της μάχης για τη διάσωση του νοσοκομείου. Σύλλογοι, σωματεία, κόμματα, πολίτες, ο βουλευτής του νομού πρέπει να γίνουν αρωγοί σ’ αυτόν τον αγώνα.

Το νοσοκομείο μπορεί και πρέπει να σωθεί. Αυτό αφορά πρωτίστως στις ζωές μας, αλλά και στην οικονομική βιωσιμότητα του νησιού μας.

Όλοι μας πρέπει να δώσουμε το “παρών” και το «παρούσα» και όλοι μας θα κριθούμε από τη στάση μας!

One thought on “Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για το νοσοκομείο Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα