Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίζει με υγειονομικά και όχι πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια

Ανακοίνωση για τον κορωνοϊό, μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων στο νησί μας, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να ενημερώνουν τακτικά, έγκαιρα και έγκυρα για την πορεία της επιδημίας, ώστε να μην δημιουργείται πανικός από τερατώδεις διαδόσεις και φήμες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Τελικά η πανδημία ήρθε στο νησί μας. Ήταν αναμενόμενο μετά το άνοιγμα των συνόρων και την άρση των περιορισμών. Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει με προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποφασίζει με υγειονομικά και όχι πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια.

Οι αρμόδιες αρχές ( διοίκηση νοσοκομείου και διεύθυνση υγείας της περιφέρειας) οφείλουν να ενημερώνουν τακτικά, έγκαιρα και έγκυρα για την πορεία της επιδημίας, ώστε να μην δημιουργείται πανικός από τερατώδεις διαδόσεις και φήμες.

Οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου οφείλουν να κινητοποιήσουν έναν μηχανισμό εντοπισμού, στήριξης και έμπρακτης βοήθειας σε όσους συμπολίτες μας βρεθούν σε κατάσταση ανάγκης και αδυναμίας.

Όλοι και όλες οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, να χρησιμοποιούμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους (εκκλησίες – καταστήματα – τράπεζες – δημόσιες υπηρεσίες) και σε κάθε συνάθροιση πολλών προσώπων, να τηρούμε φυσικές αποστάσεις κ.λ.π.

Με ψυχραιμία, ενότητα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.

Σαμιακό βήμαCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: