Δημήτρης πολύτιμος: Ο σεμνός Ροκάς

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Πολύτιμος, ένας σεμνός Ροκάς. Ήταν αχώριστος φίλος του Δημήτρη πουλικάκου, είχε συνεργαστεί με Σιδηρόπουλο, Σπυριδούλα, Socrates, Έρικ Κλάπτον και είχε παίξει support στους Rolling Stones το 1967.

Φωτογραφία από τον προσωπικό λογαριασμό του σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοϊτη (2008) στο Ροντέο (Ο Δημήτρης Πολύτιμος στα πλήκτρα, από πίσω του ο Δημήτρης Πουλικάκος)

Ο βίος του

Ο Δημήτρης Πολύτιμος γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Ιανουαρίου του 1933, ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία και έζησε στο Παγκράτι. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μαρούσι κοντά στο Ολυμπιακό χωριό. Ήταν ιδρυτής του απόλυτα ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60, των M.G.C., αρχικά που σημαίνουν Modern Greek Combo, ονομασία που έδωσε στο γκρουπ ο Ντίνος Ηλιόπουλος! Άφησαν τρία 45άρια με σπάνιες, σήμερα, ηχογραφήσεις.

Παρόλα αυτά η μεγάλη του αγάπη ήταν η Jazz.Ο Πολύτιμος διακρίνοντας το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου τον παρότρυνε να μετατραπεί από μπασίστας σε τραγουδιστή του συγκροτήματος. Η κοινή τους πορεία και φιλία μετρούσε περισσότερες από 6 δεκαετίες. Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν παρόν σε όλα τα μεγάλα rock μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα. Έπαιξε με τους M.G.C. ανοίγοντας την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967 και συμμετείχε στην ιστορική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Η Ποπ στην Αθήνα» το 1971. Συμμετείχε επίσης με τους Εξαδάκτυλος, στο δίσκο «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979, στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του Δ. Πουλικάκου το 1976.

Το πέρασμα του από τους Socrates τα τρία χρόνια στο Κύτταρο (1979-82), έχει τη δική του ιστορία, όπως και η εμφάνισή του με τους M.G.C. τον Απρίλιο του ’67 στη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα που πραναφέραμε. Αυτό όμως που έμεινε ιστορικό είναι και η φιλοξενία του εμβληματικού Έρικ Κλάπτον, αλλά και η συνεύρεσή τους την εποχή που βρέθηκε στην Ελλάδα ως Άντζελο Μυστεριόζο, λόγω προβλημάτων με την εταιρία του και διάθεση ανωνυμίας.

Συγκεκριμένα συμμετείχε στην ιστορική συναυλία «Crazy Love στου Ζωγράφου» και στο δίσκο επίσης του Δ. Πουλικάκου με φίλους το 1979, έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο και τις «Blues Πέμπτες» την περίοδο 1979-82, ενώ έπαιξε blues επί μια δεκαετία (1995-2004) με τους Ανδρέα Γκομόζια, Ερρίκο Κακαρά, Μάκη Σιάτρα (αρχική σύνθεση).

Επίσης έβαλε το στίγμα του ως ηθοποιός στην θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδούν Ακόμη» (1979). Ο Δ. Πολύτιμος εγκατέλειψε τις σπουδές Φυσικής για την μουσική. Με τον Δ. Πουλικάκο γιόρτασαν 56 χρόνια φιλίας σε μια μεγάλη συναυλία με φίλους στο “Gagarin 205” στις 24 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα 47 χρόνια Μήτσος και 49 χρόνια Δημήτρης Πολύτιμος».

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν ένας σεμνός άνθρωπος από τι περιγράφουν όσοι τον γνώρισαν. Ήταν ένας σημαντικός καλλιτέχνης, όπου άφησε το δικό του στίγμα στη Ροκ μουσική. Για την ακρίβεια ανήκει στην γενιά που έφερε την ροκ στην Ελλάδα. Ήταν ένας από τους θεμέλιους λίθους της Ελληνική Ροκ.

Προσωπική του επιθυμία είναι να γίνει καύση της σωρού του η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα την Τρίτη το πρωί.

Καλό ταξίδι

Σχολιάστε Ελεύθερα