Λύση στη μεταφορά μαθητών στο Παγώνδα Σάμου

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και μαθητριών στο Δημοτικό Σχολείο του Παγώνδα ήταν ένα από τα θέματα που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ανατολικής Σάμου.

Να σημειωθεί ότι οι 28 μαθητές που μεταφέρονταν από τον διπλανό οικισμό του Ηραίου με λεωφορείο, καλούνταν πέρυσι να διανύσουν μια απόσταση 500 μέτρων με τα πόδια περνώντας από δρόμους με ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίσματα λόγω του σεισμού, με αποτέλεσμα οι γονείς να κρατούν εκτός σχολείου τα παιδιά τους.

Ο δρόμος που οδηγεί ακριβώς μπροστά την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να μην είναι προσπελάσιμος από μεγάλα οχήματα. Έτσι η εισήγηση της επιτροπής ήταν φέτος το λεωφορείο να σταματά ένα χιλιόμετρο μακριά από σχολείο και από εκεί για την υπόλοιπη διαδρομή, ως την είσοδο του δημοτικού σχολείου Παγώνδα, οι μαθητές να μεταφέρονται με ταξί που θα μισθώσει η Περιφέρεια.

Η πρόταση πλειοψήφησε έναντι της πρότασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παγώνδα, που έκανε λόγο για προσωρινή μεταστέγαση του Σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο Μύλων.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα