Για το ζήτημα του Παιδιάτρου στο νοσοκομείο Σάμου

Με τη μορφή του κατεπείγοντος ο Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το ζήτημα με τις κενές θέσεις παιδιάτρων που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Συγχρόνως απευθύνει επίσημη επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον Αν. Υπουργό Υγείας και τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής με τη μορφή του επείγοντος:

Προς: – Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό

Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Π.Πολάκη
Κοιν.: -Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ,

κ. Όλγα Ιορδανίδου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,

Με την παρούσα επιστολή προβαίνω στην ενισχυτική, των συλλογικών προσπαθειών, γνωστοποίηση, πως η παιδιατρική κλινική του ΓΝ Σάμου αυτή τη στιγμή συγκροτείται από μία και μοναδική παιδίατρο μετακινούμενη από το ΚΕΦΙΑΠ. Ο δεύτερος επικουρικός παιδίατρος που υπήρχε παραιτήθηκε την 1/12/2018. Το νοσοκομείο Σάμου έχει τρείς οργανικές θέσεις παιδιάτρου οι οποίες είναι μέχρι τώρα κενές.

Το νησί της Σάμου με τους 35.000 μόνιμους κατοίκους, τους πολυάριθμους επισκέπτες κατά τη θερινή αλλά και τη χειμερινή περίοδο, τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών που εξυπηρετεί καθημερινά , ακόμα και με τον αγώνα όλων των ανθρώπων που εργάζονται στο σύστημα υγείας, είναι αδύνατο να καλυφθεί από την μία παιδίατρο στη δομή του νοσοκομείου. Η έλλειψη παιδιάτρων επηρεάζει δε άμεσα και τη λειτουργία της μαιευτικής αλλά κατ’ επέκταση και της χειρουργικής και γυναικολογικής κλινικής. Η εργασιακή πίεση καθίσταται τεράστια και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας είναι βασικό επίδικο όταν το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Γνωρίζω τις προκηρύξεις που καθίστανται άγονες, γνωρίζω επίσης την επιλογή των ιδιωτών να μη συμβάλλονται με τον ΕΟΠYΥ. Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην πολιτική του Υπουργείου Υγείας, με την οποία το δημόσιο σύστημα υγείας βαθμιαία βελτιώνεται και εξαρτιώνεται, έστω με τις δυσκολίες που προανέφερα, και έχοντας εμπιστοσύνη στην κατανόηση της κρισιμότητας που αφορά στο εν λόγω ζήτημα, παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε αποκατασταθεί η κανονικότητα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Σάμου.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Σεβαστάκης

Βουλευτής ΣάμουCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: