Άλλη μια νύχτα μάχης με τις φλόγες στην Βόρεια Εύβοια

Συγκλονιστική και συγκινητική μάχη με την πυρκαγιά για μια ακόμα εφιαλτική νύχτα δίνουν στη Βόρεια Εύβοια πυροσβέστες και κάτοικοι που αρνούνται να παραδώσουν στις φλόγες τα σπίτια τους!

Το βράδυ φαντάζει ατελείωτο, οι κάτοικοι εξαντλημένοι όλη τη ημέρα προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Αρκετοί δεν έχουν που αλλού να πάνε. Λυγίζουν και δακρύζουν, μαζί τους δακρύζουν και άνθρωποι με κάμερες και μικρόφωνα που καταγράφουν την τραγωδία.

Στο χωριό Αβγαριά από νωρίς το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι επικίνδυνο. Η πυρκαγιά έχει μέτωπο προς την Ιστιαία και σε κάθε χωριό και οικισμό σε Γαλατσώνα, Αβγαριά, Καματριάδες, Γαλατσάδες Γερακιού, Αρτεμίσιο, Ασμήνιο, Γούβες, Καστρί, Αγριοβότανο, Ελληνικό γίνεται πραγματικά πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και της τεράστιας φωτιάς.

Πυροσβέστες και κάτοικοι στήνουν συνεχώς ζώνες αντιμετώπισης των μετώπων, ενώ αναζωπυρώσεις γίνονται σε δεκάδες σημεία απειλώντας χωριά για ακόμα μία φορά.

Άλλη μια νύχτα γεμάτη αγωνία, θυμό και αγανάκτηση στη Βόρεια Εύβοια.

Η φωτιά που πλησιάζει στην Αβγαριά κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό. Σύμφωνα με το egnomi.gr τα πεζοπόρα τμήματα παλεύουν χωρίς εναέρια μέσα καθώς η φωτιά καίει σε χαράδρα.

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

«Αν περάσει το μέτωπο ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες θα σταματήσει στην Αιδηψό και τους Ωρεούς» προβλέπουν κάτοικοι και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Μεγάλο το παράπονο, πως μέχρι σήμερα το πρωί ήταν μόνοι τους. Ζητούσαν υποστήριξη από εναέρια μέσα και πυροσβεστικά οχήματα. Παραπονούνται πως «η βοήθεια δεν έφτανε ποτέ».

«Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Το μέιζον είναι να σταματήσουν οι φλόγες να καταστρέφουν. Αυτό ζητάμε, αυτό επιθυμούμε, αυτό παλεύουμε» τονίζει ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, που αποφεύγει να αναφερθεί σε εκτιμήσεις για τα καμένα.

Σχολιάστε Ελεύθερα