Η Ουάσινγκτον καλεί το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα το νέο πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, να επανέλθει «τάχιστα» στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, οι οποίες έχουν διακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Για εμάς, αποτελεί κατεπείγουσα προτεραιότητα», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις. «Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον», προσέθεσε, χωρίς ωστόσο να θέσει κάποιο «τελεσίγραφο».

«Καλούμε το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γρήγορα, για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Το μήνυμά μας προς τον πρόεδρο Ραΐσί είναι το ίδιο με εκείνο (που απηύθυναν οι ΗΠΑ) στον προκάτοχό του: ελπίζουμε ότι το Ιράν θα αδράξει τώρα την ευκαιρία εξεύρεσης διπλωματικών λύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπερσυντηρητικός, νέος πρόεδρος του Ιράν ορκίστηκε σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτός «σε οποιοδήποτε διπλωματικό σχέδιο» για την άρση των κυρώσεων που υπονομεύουν την οικονομία της χώρας, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει «στις πιέσεις και τις κυρώσεις».

In

Σχολιάστε Ελεύθερα