Πόλο: Η εθνική Ελλάδος έχασε 10-13 στον τελικό

Παρόλα αυτά σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, μας έκανε υπερήφανους, δίνοντας άλλο ένα μετάλλιο στη χώρα μας, όπου η τελική συγκομιδή της, την φέρνει στην 36η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων (2 Χρυσά,1 ασημένιο και 1 χάλκινο).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κοίταξε στα μάτια το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Σερβία, αλλά δεν τα κάταφερε.Η Εθνική ομάδα ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Σκουμπάκη, αλλά οι Σέρβοι το γύρισαν σχετικά γρήγορα σε 2-1. Ο Κολόμβος έκανε το 2-2, αλλά οι Σέρβοι με ένα γρήγορο 3-0 έκαναν το 5-2 υπέρ τους. Η εεθνική μέίωσε σε 3-5 αλλά οι Σέρβοι λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης περιόδου διαμόρφωσαν το 3-6.

Στην δεύτερη περίοδο ο Γιάννης Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 4-6, αλλά ο Μάντιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων στους Σέρβους (4-7). Κάπου εκεί όμως η Εθνική άρχισε να βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνα της και έτρεξε επί μέρους 3-0 για να φέρει το ματς στα ίσα (7-7). Στη συνέχεια του οκταλέπτου οι άμυνες κυριάρχησαν και από εκεί που είχαμε καταιγισμό γκολ οι επιθέσεις δεν κατέληγαν στα δίχτυα. Τελικά, ο Πρλαΐνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 7-8 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Μάντιτς σκόραρε για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στη Σερβία (7-9), όμως και πάλι η απάντηση ήταν άμεση με τον Μουρίκη να πετυχαίνει γκολ από τη θέση του φουνταριστού (8-9). Το σουτ του Μίτροβιτς στην επόμενη φάση σταμάτησε στο δοκάρι και η Εθνική κέρδισε αποβολή. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ και ο Γιάννης Φουντούλης έφερε ξανά το ματς στα ίσα κάνοντας το 9-9. Ωστόσο, ο Πρλαΐνοβιτς ήταν εκείνος που έβαλε ξανά μπροστά τους Σέρβους με 10-9 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρττη περόδο ο Σκουμπάκης με το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι έκανε το 10-10, αλλά ξανά οι Σέρβοι βρήκαν τις λύσεις. Με επί μέρους 3-0 στο υπόλοιπο του παιχνιδιού έφτασαν στην νίκη με 13-10.

Οι συνθέσεις

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

Σχολιάστε Ελεύθερα