Πρεσβεία της Ρουμανίας: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες

«Που είναι τώρα η ΕΕ;» Αυτό αναρρωτήθηκε σε σχετική ανάρτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης. Είναι μια επίθεση με τον χαρακτηρισμό με αηδιάζεις, και βέβαια έχει κάποιο δίκιο, παρόλα αυτά κάποιοι ανταποκρίθηκαν μεταξύ αυτών και η Ρουμανία. Η Βαλκανική χώρα στέλνει πρώτη φορά στην ιστορία της, που στέλνει βοήθεια σε άλλη χώρα.

Η Ρουμανία έστειλε πάνω 110 πυροσβέστες με σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό. Με αυτή της την αποστολή η πρεσβεία της Ρουμανίας, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ανάρτηση με πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τον τίτλο «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!», προαναγγέλλοντας την άφιξη της βοήθειας.

Αργά εχθές το βράδυ έφτασαν στην Ελλάδα πάνω από 110 πυροσβέστες με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα και η πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα έγραψε συνοδευόμενη από την φωτογραφία του Banner.

«Είναι η πρώτη πυροσβεστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από Ρουμάνους στο έδαφος άλλου κράτους.
Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!
Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας!».

Το Βουκουρέστι ανταποκρινόμενο στο ελληνικό αίτημα, που υπεβλήθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε να στείλει 112 πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Την Πέμπτη, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Κίτσου εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας.

«Η Ρουμανία είναι με την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εγκρίνει, από τη Ρουμανία, δωρεάν διεθνή βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία πλήττεται σοβαρά από δασικές πυρκαγιές! Η ομάδα πυροσβεστών από τη Ρουμανία θα ενεργήσει στις περιοχές που υποδεικνύουν οι ελληνικές αρχές για περίοδο 10 ημερών!» έγραψε ο Κίτσου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πέρα από τη Ρουμανία βοηθούν την χώρα μας πυροσβέστες και μέσα από την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Σουηδία την Κροατία, το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ελβετία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 100 Ουκρανοί είναι ήδη στην Εύβοια, 82 Γάλλοι στην Αττική, μαζί με 40 Κύπριους πυροσβέστες, όπως επίσης και τα δύο γαλλικά αεροσκάφη και ένα ακόμα καναντέρ από την Κροατία, ενώ εντάχθηκαν στις δυνάμεις πυρόσβεσης 16 Ισραηλινοί πυροσβέστες και τα δύο σουηδικά αεροσκάφη air tractor, καθώς και τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα από την Ελβετία. Δύο ακόμα αεροσκάφη από την Κύπρο επιχειρούν στην Κρήτη.

Καταρχήν είναι ευχάριστο πως σε μια Ευρώπη που δεν θέλει να βοηθήσει υπάρχουν κάποιοι που έστω και καθυστερημένα το κάνανε. Όμως κάποιες χώρες σαν την Γαλλία θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη βοήθεια, ενώ είναι απαράδεκτο το γεγονός πως με προφάσεις ότι δήθεν δε διαθέτει, δε βοηθάει η Γερμανία.

One thought on “Πρεσβεία της Ρουμανίας: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες

Σχολιάστε Ελεύθερα