Για ένα καυτό Φθινόπωρο που έρχεται

Από τη Σύνταξη

Το Φθινόπωρο που έρχεται, είναι καυτό, είναι το Φθινόπωρο των πολιτικών εξελίξεων. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σετην διαχείριση της πανδημίας, είπε ψέμματα στον λαό για την συμφωνία των Πρεσπών, και φοβάται να περάσει όσα χρειάζονται για αυτήν στην βουλή, γιατί από την κυβερνητική παράταξη θα χαθούν οι ψήφοι. Οι ΗΠΑ και η παγκόσμια κοινότητα όμως πιέζει και θέλει ή δε θέλει ο πρωθυπουργός, η ώρα που θα μετράμε τα ναι-συγνώμη στην τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση πλησιάζει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα είναι η επόμενη μέρα της διαχειρίσεως της μετακορωναϊκής εποχής, εκεί ε΄΄ιναι το στοίχημα.

Έχουμε μια κοινωνία που έχει για πολλούς λόγους γονατίσει, αφού πρώτα πέρασε την εποχή των τριών μνημονίων και έπειτα την εποχή του Ιού, που είναι και το 4ο άτυπο μνημόνιο, που μπορεί να μην ήτανε οικονομικής φύσεως, αλλά είχε τροερές οικοονομικές επιπτώσεις. Πέρα τούτου τα φαινόμενα διαφθοράς δίνουν και παίρνουν, από τη μία ο Τσουβάλας που δεν θα μπορούσε να κκοιμάτε το βράδυ ήσυχος, κάθεται στον θρόνο του, στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, από την άλλη η αστυνομικη βία και ως τρίτο το σταμάτημα των μεγάλων έργων, όπως αυτό του Μετρό Θεσσαλονίκης συμβάλλουν σε μια αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση. Δεν είναι όμως μόνο αυτά, αφού οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία εν καιρώ κορωνοκρίσης μαστίζουν την κοινωνική συνοχή, ενώ από την άλλη η αναγνώριση των κολλεγίων, η αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και η κοινωνικής διαχείριση της κορωνοκρίσης εντείνουν ακόμα περισσότερο στην κακιά εικόνα της κυβέρνησης, που το μόνο καλό που έκανε είναι η αγορά των Rafale, που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των επεκτατικών τάσεων της Τουρκίας.

Όλα αυτά με μια μίξη δημιουργούν μια κοινωνική διαμαρτυρία που φαίνεται ακόμα και στις στημένες δημοσκοπήσεις, εκεί που η κυβέρνησης βγαίνει πρώτη με 15% αλλά σε βασικά θέματα έχει άνω του 65% δυσρέσκεια. Το κόλπο το ξέρουμε, μόνο που μετράνε χωρίς τον ξενοδόχο, παιδιά το ξέρουμε πως ονειρέυεστε την αυταρχικότητα της δεκαετίας του 60′, μόνο που έχετε ξεχάσει κάτι πολύ βασικό, είναι αυτό που ονομάζεται ίντερνετ και ειδικά τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί το ΣΚΑΙ και ο Πορδοσάλτε να σας ανεβάζουν, μπορεί όλα τα ΜΜΕ να σας κάνουν θεούς και να εκφράζουν τον πετσωμένο θαυμασμό τους, όμως σημασία έχει ότι η κοινή γνώμη δεν διαμορφώνεται μόνο από εσάς, υπάρχει αντίλογος και υπάρχει κυρίως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης, που είναι η δυσαρέσκεια. Ήδη νέα κόμματα ξεπροβάλλουν και ήδη μια νέα αποσταθεροποίηση της δεξιάς παράταξης έχει ξεκινήσει, εαν λοιπόν είναι έξυπνοι πρέπει πριν προλάβει και ξεσπάσει η θύελλα, να κάνουν εκλογές. Προβλέπεται καυτός χειμώνας γιατί ο Μητσοτάκης έχει φθαρεί ραγδαία και ειδικά με το κλίμα διχόνοιας που έχει ξεσπάσει μετά τις σχετικές αποφάσεις για τα εμβόλια. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα περιμέναμε και όλα ακόμα και αν δεν συμφωνούμε, μπορούμε να το κατανοήσουμε, πως όμως θα απολυθεί άνθρωπος από δουλειά γιατί δεν έκανε εμβόλιο, που δεν είναι υποχρεωτικό και δεν μπορεί και συνταγματικά να είναι, δεν το περιμέναμε. Μας ξεπερνάει, γιατί το θέμα εδώ δεν είναι ιδεολογικό αλλά νομικό και από όσο γνωρίζουμε είναι αντισυνταγματικό.

Εμάς εδώ βέβαια αυτό που μας πειράζει ιδιαίτερα είναι η επίθεση στον πολιτισμό, και αυτό όχι ως προς την μείωση εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν λόγω του Κορωνοϊού, αλλά εκείνο το τσιμέντωμα της Ακρόπολης συνυφασμένο με τον δανεισμό για 50 χρόνια των αρχαίων μας. Σε αυτό το σημείο ας θυμήσουμε και κάτι, ο Έλγιν δεν πήρε τα αρχαία της Ακρόπολης παράνομα, πήρε άδεια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως και πολύ άλλοι και όταν μάλιστα ιδρύθηκε το Ελληνικό κράτος. Εντέλει είμαστε οι συνεχιστές των Τουρκοκατσαπλιάδων και των Βυζαντινών καταστροφέων του αρχαίο πολιτισμού, δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες, δεν έχουμε ουδεμία σχέση με την κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, γιατί εαν είχαμε την κληρονομιά τους θα την σεβόμασταν και δεν θα την νοικιάζαμε για 50 χρόνια.

Καυτό Φθινόπωρο έρχεται και αυτό το ξέρει η αντιπολίτευση και για αυτό ξεκινάει την προετοιμασία, για παν ενδεχόμενο.Ξέρετε η κυβέρνηση εκεί που πόνταρε, εκεί απέτυχε. Να μιλήσουμε θέλετε για την έλλειψη ασφάλειας που κατέγγελνε επί ΣΥΡΙΖΑ και τα ξεκαθαρίσματα των λογαριασμών που γίνονται κάθε εβδομάδα ή τις ηχηρές προεκλογικές αστοχίες για καλύτερες δουλειές και την περίφημη μείωση της φορολογίας, που δεν ήρθε ποτέ.

Θα αποδράσουν και αυτό όχι γιατί το θέλει ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα, αλλά γιατί το θέλει σοβαρό κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ. Την συνέχεια του άρθρου θα τη βρείτε στα δελτία των Πετσωμένων ΜΜΕ……

Σχολιάστε Ελεύθερα