Συζήτηση ερώτησης Βουλευτή Σάμου για τη Διατήρηση των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης στον Εύδηλο και στο Καρλόβασι

Στις 23/1/19 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος οργανισμός του ΕΦΚΑ (Τεύχος Α αριθμ 8). Βάσει αυτού, ο Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά «με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλιστεί μέσω του νέου οργανισμού του ΕΦΚΑ η απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων κοινωνικής ασφάλισης στο Καρλόβασι Σάμου και τον Εύδηλο Ικαρίας».

Στις 7/2/2019, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Πετρόπουλος απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, και δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως και τα δύο γραφεία κοινωνικής ασφάλισης (Καρλοβασίου και Ευδήλου) θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Επιπλέον ο Υφυπουργός τόνισε πως αναβαθμίζονται ουσιαστικά τα παραρτήματα του ΕΦΚΑ Σάμου και Αγ. Κηρύκου. Έτσι το παράρτημα ΕΦΚΑ Σάμου αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση και το παράρτημα του Αγ.Κηρύκου σε Αποκεντρωμένο Τμήμα , ώστε επιτέλους να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι ειδικότητες των ασφαλισμένων χωρίς να υποχρεούνται να μετακινηθούν από τα νησιά τους.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: