Συνεχίζονται οι εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από πυρά ισραηλινών στρατιωτών σε κοινότητα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων του Ισραήλ εδώ και αρκετές εβδομάδες, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σάντι Όμαρ Λότφι Σαλίμ, 41 ετών, «σκοτώθηκε από σφαίρα» κοντά στο χωριό Μπέιτα («Σπίτι» στα αραβικά), διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίου στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με κατοίκους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο άνδρας ήταν υδραυλικός ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά όταν σκοτώθηκε.

Την ώρα του συμβάντος δεν εκτυλίσσονταν επεισόδια στο χωριό, που δεν απέχει πολύ από την πόλη Νάμπλους.

Εξάλλου, Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν χθες σε Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν για την κατάληψη μίας πηγής νερού στην περιοχή Αίν αλ Χιλγουέχ στη βόρεια Κοιλάδα του Ιορδάνη, από Ισραηλινούς εποίκους.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι τέσσερα άτομα χρειάστηκαν βοήθεια αφού ψεκάστηκαν με πιπέρι στο πρόσωπο.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς οι έποικοι περιέφραξαν την πηγή και στη συνέχεια φύτεψαν δέντρα γύρω από αυτήν, απαγορεύοντας στους Παλαιστίνιους βοσκούς να την χρησιμοποιούν για να ποτίζουν τα πρόβατά τους, όπως έκαναν εδώ και χρόνια.

902

Σχολιάστε Ελεύθερα