Μνήμες 1993: Οι εφετινές εκδηλώσεις μνήμης

1993 Ιούλιος, εκεί που ο χρόνος σταματά, 13 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους. 28 χρόνια μετά η θυσία τους, μας θυμίζει όλες εκείνες της ατέλειες που υπήρξαν στην έγκαιρη πυρόσβεση του δασικού πλούτου μας, που οδήγησε στον θάνατο των συμπολιτών μας.

28 Χρόνια μετά ο δήμος Ικαρίας μας προσκαλεί την Παρασκευή 30-7-2021 στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς ως ελάχιστο φόρο τιμής στη θυσία των συνανθρώπων μας, που οφείλουμε να τους θυμόμαστε και για αυτό τιμητικά θα πούμε τα ονόματά τους, πριν παραθέσουμε το πρόγραμμα των εφετινών εκδηλώσεων μνήμης.

Ήταν ο Πούλος Ευστράτιος 80 χρονών,η Πούλου Κούλα 73 χρονών, η Πούλου Σταματούλα 67 χρονών,ο Κήρυκος Γεώργιος – Ελευθέριος 39 χρονών, ο Φυσίδας Ηλίας 25 χρονών, ο Τσαγανός Δημήτριος 21 χρονών,ο Μπρατσής Κωνσταντίνος 68 χρονών, ο Πεσκέσης Γεώργιος 73 χρονών, η Πεσκέση Αικατερίνη 64 χρονών, ο Λιάρης Σιδερής 69 χρονών, η Λιάρη Καλλιόπη 70 χρονών, η Ξυλά Γεωργία 18 χρονών και η Ξυλά Δέσποινα 65 χρονών. Από αυτούς ο Γιώργος Κηρύκου (που συμμετείχε στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου), ο Ηλίας Φυσίδας και ο Δημήτρης Τσαγανός έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να σώσουν ηλικιωμένους που κινδύνευαν από τη φωτιά. Για το λόγο αυτό τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης

Στις 11.30π.μ. στο μνημείο των θυμάτων στο Μέγα Ποταμό (Λευκάδα προς Γλαρέδο)

Στις 6.30μ.μ. στο μνημείο των θυμάτων στο βουνό (πρόσβαση από Πουλάτο και Άγιο Παντελεήμονα)

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει βράβευση των εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου για την πολίτιμη προσφορά τους καθώς και μαθητών των Λυκείων του νησιού που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη φετινή χρονιά.

Η πρόσκληση του Δήμου Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα