Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης για το νοσοκομείο Ικαρίας

Ανακοίνωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Ικαρίας, όπου επισκέφτηκε πρόσφατα ως κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ και για τα νησιά Ικαρία-Φούρνους-Σάμος από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλήρης εγκατάλειψη του Νοσοκομείου της Ικαρίας είναι άλλο ένα επεισόδιο της τραγικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί, διαπίστωσα από κοντά την πλήρη αποστελέχωση του Νοσοκομείου από γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων και επομένως  αδυναμία παροχης στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η απουσία του μοναδικού αναισθησιολόγου και επομένως η αδυναμία πραγματοποίησης χειρουργείων, η αχρησία του αξονικού τομογράφου, ενός κρίσιμου διαγνωστικού μέσου, οι αποσπάσεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως  καρδιολόγου, σε άλλα Νοσοκομεία , η ανυπαρξία κρίσιμων μονάδων όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ή η δυνατότητα χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς, έχει μετατρέψει το Νοσοκομείο της Ικαρίας σε Αγροτικό Ιατρείο. Τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης η απόσπαση παθολόγου εκτός νησιού και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ευθύνες του Υπουργείου για την κατάσταση αυτή είναι εγκληματικές.

Καθιστούμε υπεύθυνο προσωπικά τον Υπουργό για οτιδήποτε πιθανά συμβεί το επόμενο διάστημα και καλούμε τους Ικαριώτες να περιφρουρήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν για πρόσβαση σε αξιοπρεπούς ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Ένα νησί που ήδη  δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, υγειονομικά έχει πλήρως εγκαταλειφθεί. Άμεσα θα καταθέσουμε σχετική ερώτηση στον Υπουργό μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Σχολιάστε Ελεύθερα