Από την επίσκεψη στη Λέσβο της Σ. Ζαχαράκη & του Γ. Αμυρά

Την επίλυση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Λέσβο προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς ο οποίος επισκέπτεται μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη το νησί. Την ίδια ώρα, κατά την επίσκεψή τους στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τόνισαν ότι από κοινού τα δύο υπουργεία συνεργάζονται για την ανάδειξη του οικοτουρισμού και του γεωλογικού πλούτου του νησιού.

Το πρωί, συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εμβολιασμών καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στην συνέχεια μετέβησαν στην Περιφέρεια, όπου παρόντος και του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για θέματα αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.

Αναμένουμε από τους δύο Υφυπουργούς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που τους θέσαμε, τόνισε ο κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ακολούθως επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Μουσείου, καθ. Νίκο Ζούρο για τις δράσεις ανάδειξης και συντήρησης των απολιθωματοφόρων θέσεων, καθώς και για την εξέλιξη των εργασιών του Μουσείου στις υπαίθριες ανασκαφικές θέσεις κατά μήκος του νέου δρόμου Καλλονής- Σιγρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο νησί,  επισκέφτηκαν τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και συζήτησαν για θέματα αρμοδιότητάς τους με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη και τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Μιχάλη Ρούσση και Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

Αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, η κ. Ζαχαράκη θα επισκεφθεί τον Μόλυβο όπου θα έχει επαφές με φορείς του τουρισμού, ενώ πριν αναχωρήσει θα επισκεφθεί στο Πλωμάρι αποστακτήριο μονάδας παραγωγής ούζου.

Περισσότερα στην ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα