Φωτιά στη Σάμο

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:40 σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου. Σχεδόν αμέσως έσπευσαν για την κατάσβεσή της από αέρος τρία αεροσκάφη (2 Canadair CL-415 και το ρωσικό Beriev-200) και δύο ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των ΟΤΑ.

Το “θηριώδες” ρωσικό, αμφίβιο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 που συμμετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς στους Βουρλιώτες (Φωτό: protothema.gr)

Η φωτιά την ώρα που γράφετε το άρθρο είναι σε εξέλιξη ενώ στην περιοχή φαίνεται ότι πνέουν άνεμοι εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η περιοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καίει σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, ενώ έχει γίνει προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων της περιοχής Άγιος Φανούριος και τριών σπιτιών, παρόλα αυτά όπως σημειώνεται δεν έχει μπει σε κατοικημένη περιοχή.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου (Σαμιακό βήμα)

Στις 17:30 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.».

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Σχολιάστε Ελεύθερα