Πρωτιές για το Ικαριώτικο μέλι

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω facebook ο αγροτικός συνεταιρισμός Ευδήλου Ικαρίας σε πρόσφατη διεθνή διοργάνωση στο Λονδίνο βραβεύθηκε το Ικαριακό μέλι (Θυμαρίσιο και άναμα). Είναι μια σημαντική διάκριση για ένα Ικαριακό προϊόν που είναι όντως υψηλής ποιότητας και θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους βραβευμένους νέους,τρίτης γενιάς, παραγωγούς, αδελφούς Κώστα και Μιχάλη Γλαρό.

Όπως γράφει η ανακοίνωση του αγροτικού συνεταιρισμού είναι καιρός να θυμηθούμε έννοιες και παραδοσιακές συνήθειες (“σπάνιες και υπό εξαφάνιση πιά ,που χρήζουν προστασίας… “)όπως ” ΕΡΓΑΘΙΑ”, “ΑΛΛΑΞΑ”, ” ΡΕΦΕΝΕ”και άλλες άτυπες μορφές Συνεργατισμού, Αλληλεγγύης, Συνεργασίας, Συλλογικής, Βιωματικής- Κοινωνικής συμπεριφοράς,των γονιών και παππούδων μας.

Ο “σπόρος” δεν χάθηκε ,καλλιέργεια θέλει…

Δύσκολες οι συνθήκες,μα επιμένουμε, με την σιγουριά ότι θα έχουμε,τελικά,δίπλα μας κάθε άνθρωπο και φορέα Καλής θέλησης.

Τα σήματα των βραβείων που έλαβαν και τα δυο προϊόντα, τα οποία εκπροσώπησαν την Ομάδα Παραγωγών του νησιού μας, στη διεθνή διοργάνωση στο Λονδίνο,17-18 Μαϊου, είναι τα εξής:

Το αριστερό (πλατινένιο) είναι για το θυμαρίσιο μέλι ενώ το δεξιά (Ασημένιο) είναι για το μέλι άναμα (Ικαριώτικο ερείκη)

Συγχαρητήρια

Σχολιάστε Ελεύθερα