Ο Δήμος Ικαρίας για τα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Ικαρίας καλεί ΑΜΕΣΑ όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να τηρήσουν τη σχετική νομοθεσία και πάνω απ’ όλα ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ για τα ζώα τους, τους κανόνες διαβίωσής τους, την ίδια την ποιότητα ζωής τους.

Εικόνες σαν αυτές που έκαναν το γύρο του διαδικτύου ντροπιάζουν την εικόνα της Ικαρίας, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της. Το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών κινούνται στα όρια της νομιμότητας και δεν έρχονται αντιμέτωποι με διοικητικές ποινές δε σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει πάγια τακτική στο να μην παρέχονται τουλάχιστον οι αυτονόητες συνθήκες ευζωίας για κάθε ζώο συντροφιάς που βρίσκεται στην κατοχή τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε στους δημότες κι επισκέπτες του νησιού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου την απόφαση ΔΣ 170/2014 (ΑΔΑ: Β22ΓΩΕ4-ΛΔΘ), σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι παραλίες όπου επιτρέπεται το λούσιμο των ζώων συντροφιάς στις παραλίες.

Τέλος, επειδή έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς από επισκέπτες του νησιού μετά την ολοκλήρωση των διακοπών τους, παρακαλούμε για τη μη επανάληψη τέτοιων θλιβερών αντιφιλοζωικών συμπεριφορών.

Ο Δήμος Ικαρίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ως άνω θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Δείτε τον δεκάλογο του καλού ιδιοκτήτη και κατόχου ζώων από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία.

Σχολιάστε Ελεύθερα