Ο Δήμος Ικαρίας για τη δήλωση μη συμμετοχής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό Συμβούλιο

Πριν από λίγες ημέρες γίναμε αποδέκτες δηλώσεως της δη,οτικής παράταξης τη; Λαϊκής Συσπείρωσης για μη συμμετοχή στο 7ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας για το 2021. Οι σύμβουλοι ωστόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης απέστειλαν ερωτήσεις για φλέγοντα θέματα του νησιου μας όπως την αναβάθμιση του στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας και σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες . Ο Δήμος Ικαρίας απαντώντας στην στάση της αντιπολιτευτικής παράταξης της Λαίκής Συσπείρωσης κάνει λόγο για απόκρυψη σκοπιμοτήτων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας έχει ως εξής:

Κατά την προγραμματισμένη 7η/30.6.2021 με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας, οι κύριοι σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης απείχαν σύσσωμοι από τα καθήκοντά τους, αποστέλλοντας καταγγελτήριο έγγραφο προς τη Διοίκηση του Δήμου επειδή ακολούθησε τη σχετική νομοθεσία και τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είναι σε ισχύ κι όπου ορίζεται σαφέστατα πως τα Δημοτικά Συμβούλια πραγματοποιούνται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και πως δεν επιτρέπονται συναντήσεις εργασίας άνω των 7 ατόμων.

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο απαίτησαν προκειμένου να παρευρεθούν ξανά σε Δημοτικό Συμβούλιο, τη δια ζώσης λειτουργία του ΔΣ, της οποίας την επαναφορά αναμένουμε κι εμείς οι ίδιοι, τη στιγμή που κανένας Δήμος σε όλη την Ελλάδα δε συνεδριάζει ακόμα με αυτόν τον τρόπο, ούτε καν ο Δήμος Πατρέων που πρόσκειται πολιτικά στον ίδιο χώρο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας κι αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είχε πρωτοστατήσει σε αυτήν την υπέρβαση της νομιμότητας που ζητάει η ΛΑΣ.

Έφτασαν στο σημείο να ταυτίσουν το ανώτατο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λειτουργία του με το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού, λες και πρόκειται για μαγαζί. Εκτός κι αν έτσι το βλέπουν (ή το έβλεπαν).

Τελικά, μιλάμε για αποχή ή αποκάλυψη της ΛΑΣ;

Διότι μόνο κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη κίνηση και η παντελώς άστοχη επιλογή των συμβούλων της να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, την οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να την εκφράσουν κυρίως με τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο και την αντίστοιχη τοποθέτησή τους και μάλιστα με δοθέντα από το Προεδρείο χρόνο μεγαλύτερο του προβλεπόμενου, κάτι που αν ανατρέξει κανείς σε οπτικοακουστικό υλικό των συνεδριάσεων ΔΣ εύκολα το διαπιστώνει. Όπως διαπιστώνει και τις απαντήσεις που παίρνει η ΛΑΣ στις δεκάδες ερωτήσεις που θέτει μέσω της ενημέρωσης του Δημάρχου στην αρχή κάθε συνεδρίασης. Το ίδιο εύκολα διαπιστώνει κάποιος και την ποιότητα των συνεδριάσεων ΔΣ 2014-2019, όπου πρωταγωνιστούσε η φίμωση και η λοιδορία.

Εξακολουθεί η ΛΑΣ Ικαρίας να αναπαράγει το θέμα των καθαριστριών, που έχει απαντηθεί με όλους τους τρόπους αλλά οι ίδιοι σύμβουλοι της ΛΑΣ δεν έχουν απαντήσει με σαφήνεια τόσα χρόνια γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε ως Δημοτική Αρχή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μονιμοποιήσουν πάνω από 15 συμβασιούχους. Ή έστω ΕΝΑΝ. Ακόμα περιμένουμε την απάντηση. Όπως και για τα ιαματικά λουτρά που κόπτονται ετεροχρονισμένα κι όχι όταν μας τα παρέδωσαν σφραγισμένα.

Καθώς φαίνεται, ο προσχηματικός λόγος δεν έχει τέλος για τη ΛΑΣ, αφού πίσω από την αποχή της κρύβει την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δεν εξυπηρετεί ξεκάθαρα είναι τα συμφέροντα και η εκπροσώπηση των δημοτών, τους οποίους κι απαξιώνει με τον χείριστο τρόπο.

One thought on “Ο Δήμος Ικαρίας για τη δήλωση μη συμμετοχής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό Συμβούλιο

Σχολιάστε Ελεύθερα