Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Η υλοποίηση σημαντικών δράσεων όπως είναι η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η υποδοχή ασκούμενων φοιτητών, η δυνατότητα να εκπονούν διπλωματικές ή διδακτορικές διατριβές, θα είναι μερικά από τα σημεία που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ 3, ο πρόεδρος του ΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μανώλης Χριστοφάκης, σημείωσε πως η συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών κρατά αρκετά χρόνια. «Είτε μέσω πρακτικής άσκησης, είτε μέσω κάποιων κοινών σεμιναρίων κατάρτισης, η Ένωση στηρίζει συνεχώς τις δράσεις του Πανεπιστημίου», σημείωσε ο κ. Χριστοφάκης.

Αναπτυξιακός πυλώνας η ΕΜΧ

«Η Ένωση είναι ο βασικός παραγωγικός αναπτυξιακός πυλώνας του νησιού. Και εμείς θεωρούμε ότι ως Πανεπιστήμιο έχουμε να πάρουμε από την ΕΜΧ πολλά, αλλά και να προσφέρουμε στα στελέχη της Ένωσης», σημείωσε.

«Εμείς διψάμε για επιστημονική γνώση, καινοτομία, εξωστρέφεια, και όλα αυτά μπορεί να μας τα προσφέρει το ΠανεπιστήμιοΑιγαίου με την επιστημοσύνη και την αξιοπιστία που το χαρακτηρίζουν», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος.

Ο κ. Τούμπος σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες θα εγκαινιαστεί το Κέντρο Ερευνας Μαστίχας, το πρώτο ερευνητικό κέντρο στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι «θέλουμε την καινούργια γενιά με καινούργιες πρωτοποριακές ιδέες».

Κάλεσμα για συμπλήρωση μηχανογραφικών

Με αφορμή δε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, ο κ. Χριστοφάκης κάλεσε τους υποψήφιους φοιτητές και τις υποψήφιες φοιτήτριες, «να εξετάζουν την ουσία. Τι τους προσφέρει ένα πανεπιστήμιο, ένα τμήμα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις επαγγελματικές προοπτικές και να επιλέγουν με βάση την προστιθέμενη αξία που θα έχουν και τη μελλοντική τους προοπτική».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα