Το 46ο φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ικαρία

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και ένας από τους σταθμούς του θα είναι και η Ικαρία. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζουν την Φεστιβαλική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ. στο Καραβόσταμο (Ρέμα).

Κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι το:

«Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή…»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Ικαρία περιλαμβάνει:

  • Μια Κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.
  • Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μεγάλη συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.
  • Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής και παιδότοπος με escape room και άλλες δραστηριότητες
  • Έκθεση της Τομεακής Οργάνωσης με αφορμή την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νησί καθώς και ψηφιακή έκθεση «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας. Όποιος τη γεύτηκε μια φορά δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της».

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» φέτος έχει ως σκοπό την προστασία της υγείας των επισκεπτών με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης με τις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε κάθε άκρη της χώρας, αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός κάθε έτος. Το φεστιβάλ έχει καταξιωθεί στο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας!

Σε αυτό συναντιούνται όλοι αυτοί που αμφισβητούν τη σημερινή πραγματικότητα μα και όσοι ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στα καθημερινά αδιέξοδα, στην ανασφάλεια, στο φόβο που γεννάει το σάπιο σύστημα που ζούμε!

Ο λαός της Ικαρίας και η νεολαία, καθημερινά νιώθει ότι οι προσδοκίες και τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους δεν ικανοποιούνται στα ασφυκτικά πλαίσια της καπιταλιστικής κοινωνίας!

Η ανασφάλεια, το άγχος για να οργανώσουμε τις ζωές μας, οι τεράστιες ελλείψεις σε Παιδεία-Υγεία στο νησί, τα πανάκριβα έξοδα μεταφοράς αποτελούν μόνιμη θηλιά γύρω από το λαιμό των νησιωτών.

Οι εξελίξεις που τρέχουν με την τουρκική επιθετικότητα στην ευρύτερη περιοχή, και οι όλο και χειρότερες προβλέψεις για μία πιο βαθιά οικονομική κρίση δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους πολίτες. Πόσο μάλλον όταν γιγαντώνονται οι αντιθέσεις και συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι πάνω στη φτώχεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όταν  μάλιστα οι πολίτες βλέπουν ότι πάνω στις εκατόμβες νεκρών από τον κορωνοϊό, τα κράτη και οι μονοπωλιακοί όμιλοι στήνουν παζάρια για το ποιος θα γίνει πιο πλούσιος από το εμβόλιο, αποσιωπώντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο μισός πληθυσμός της Γης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας όταν τις χρειαστεί, τα πράγματα για τον λαό και την νεολαία χειροτερεύουν.

Μαζί λοιπόν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ο λαός και ειδικά η νεολαία πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «φτάνει πια». Η ζωή μας πρέπει να πάψει να σημαδεύεται από έναν φαύλο κύκλο εκμετάλλευσης, αδικίας, πολέμων, κρίσεων! Να πούμε «ως εδώ» με αυτήν την καθημερινότητα που ζούμε και που θα συνεχίσουμε να ζούμε, αν δεν βάλουμε εμείς εμπόδια και δεν οργανώσουμε εμείς την αντεπίθεση.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή δίνει αυτό το στίγμα! Τα μεγάλα αδιέξοδα του καπιταλισμού, τα οποία με την πανδημία αναδύθηκαν πιο έντονα, ούτε αποτελούν μονόδρομο ούτε χωράνε διορθώσεις!

Καλούμε τους νέους και τις νέες, το λαό του νησιού μας, να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ μας! Να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν, να εμπνευστούν, να πάρουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας! Να παλέψουν μαζί μας για μια κοινωνία που δεν θα θέτει ως σκοπό της τα αμύθητα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, αλλά θα βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες και το πώς αυτές θα καλυφθούν. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία.

Γιατί σήμερα μόνη απάντηση είναι ο… ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΚΚΕ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: