Αποκαταστάθηκε η ζημιά από τον σεισμό στο λιμάνι Πυθαγορείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο βόρειο εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα Πυθαγορείου το οποίο είχε πληγεί από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου του 2020.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο λιμάνι περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας που χρηματοδότησε το έργο και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Οι εργασίες προχώρησαν γρήγορα καθώς οι όμορες επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα αν δεν παραδίδονταν το έργο. Το πρωί της Τρίτης το λιμάνι Πυθαγορείου θα επισκεφτεί ο Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, για να δει από κοντά την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ευχαρίστησε δημόσια τους συντελεστές του έργου, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Σάμου, τον προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου και Ικαρίας, Παναγιώτη Χατζηδάκη, τον ειδικό συνεργάτη αρχιτέκτονα, Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Βαλκαμλή, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πυθαγορείου, Τάσο Νικολαϊδη και τον ανάδοχο του έργου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα