Ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου

Για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

Στα πλαίσια των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας Ελπίδας Γεωργαντή, δημιούργησαν μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Τα γιασεμιά κοκκίνισαν… τον χρόνο της Σφαγής σου…».

Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την ένδοξη τοπική ιστορία της Χίου που το 1822 έγινε τόπος μαρτύρων εξαιτίας των αιματηρών σφαγών από τους Τούρκους. Τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες της Χίου όπου τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου στην εθελόντρια, εκπαιδευτικό και σκηνοθέτιδα Ελπίδα Γεωργαντή που ανέλαβε το σενάριο και την σκηνοθεσία του έργου, στο Focus Studio για την εξαιρετική εργασία στις λήψεις και στο μοντάζ, τον Ξενώνα Περλέα στον κάμπο της Χίου, τον Μ.Ε.Ο.Θ για τον δανεισμό των παραδοσιακών στολών και εξοπλισμό και τους εθελοντές που συμμετείχαν στα γυρίσματα όπως βεβαίως και στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου για τον «επαγγελματισμό» τους και την άριστη συνεργασία.

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει κατά την επίσημη διαδικτυακή γιορτή της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην επίσημη σελίδα facebook της Κιβωτού του Κόσμου

Δείτε πληροφορίες και στη σελίδα της Κιβωτού του κόσμου

Σχολιάστε Ελεύθερα