Το Σεπτέμβρη οι εργασίες για τη νέα προσφυγική δομή στη Λέσβο

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο προσφυγικό μεταναστευτικό στη Λέσβο την τελευταία περίοδο καθώς μειώνεται ο προσφυγικός πληθυσμός στις δομές ενώ την ίδια ώρα λιγότερες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ΓΓ Υποδοχής τους Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης σημείωσε ότι σήμερα στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι βρίσκονται 5.000 άνθρωποι ενώ πριν από ένα χρόνο ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 20.000.

Ο κύριος Λογοθέτης εκτιμά ότι οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας δομής θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη. Να σημειώσουμε ότι εταιρία προσέφυγε κατά των όρων του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας δομής καταγγέλλοντας για φωτογραφικό διαγωνισμό που σκοπό έχει την ανάληψη του έργου από συγκεκριμένες εταιρίες και τον αποκλεισμό όλων των υπολοίπων, τη στιγμή μάλιστα που δεν προβλέπονται εξειδικευμένες κατασκευές αλλά προκάτ αίθουσες.

Ο κύριος Λογοθέτης σημειώνει ότι είναι σύνηθες σε αυτούς τους διαγωνισμούς να σημειώνονται αυτές οι καθυστερήσεις και οι αρμόδιες επιτροπές θα κρίνουν την προσφυγή . Ωστόσο εκτιμά ότι «τα έργα αυτά θα πρέπει να είναι έτοιμα το συντομότερο δυνατό για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση της γείτονα» .

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα