Καθυστερήσεις σε προβλεπόμενα έργα στην Ικαρία

Με έγγραφό τους προς τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον βουλευτή Χριστόδουλο Στεφανάδη και στο δήμο Ικαρίας, οι σύλλογοι «Κάβος Πάπας», «Λιβάδα» και Πεζίου, οικισμών της Νότιας Δυτικής Ικαρίας, αναφέρονται στις μεγάλες καθυστερήσεις υλοποίησης έργων στην περιοχή με πρώτο, το αλιευτικό καταφύγιο Καρκιναγρίου, του οποίου οι μελέτες είναι σε εξέλιξη περίπου 13 χρόνια.

«Το έργο» όπως τονίζουν «εξυπηρετεί τους αλιείς της περιοχής επαγγελματίες και ερασιτέχνες, καθώς και τα διερχόμενα τουριστικά σκάφη, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει παρόμοια εγκατάσταση.

Το δεύτερο είναι η ασφαλτόστρωση μικρού τμήματος μήκους 2,5 χιλιομέτρων περίπου του δρόμου Λαγκάδα – Πέζι – Φράγμα. Για την ασφαλτόστρωση αυτή έχει εγκριθεί ποσό 850.000 ευρώ και το έργο κωδικοποιήθηκε πριν έξι περίπου χρόνια. Σε κάθε ερώτηση των συλλόγων σε ποια φάση βρίσκεται και πότε θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, η απάντηση ήταν ότι καθυστερεί η περιβαλλοντική μελέτη.

Το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και από το δρόμο αυτό εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής που κινούνται προς το διοικητικό, εκπαιδευτικό και υγειονομικό κέντρο στις Ράχες και προπάντων οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που μετακινούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο με ένα μεγάλο τμήμα χωματόδρομου, το οποίο πολλές φορές τους χειμερινούς μήνες καθίσταται πολύ επικίνδυνο και αδιάβατο εξ αιτίας των βροχοπτώσεων και της πυκνής ομίχλης.

Υπολείπονται άλλα 3 περίπου χιλιόμετρα ακόμα για να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση μέχρι το φράγμα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα