Προβολή ταινίας με θέμα τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, από την Τ.Ο Ικαρίας της ΚΝΕ

Η Τ.Ο Ικαρίας της ΚΝΕ προσκαλεί τους νέους και τις νέες του νησιού στην προβολή ταινίας που διοργανώνει το Σάββατο 19/6, στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καραβοστάμου.

Θα προβληθεί η ταινία “Lemon Tree” του Εράν Ρικλίς, με θέμα τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Όσα βιώνει ο πολύπαθος Παλαιστινιακός λαός εδώ και τόσα χρόνια από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, έχουν αποτελέσει συχνά υλικό και αφορμή για πολλούς δημιουργούς από αρκετά είδη τέχνης.

Οι βομβαρδισμοί, οι εικόνες της φρίκης του πολέμου, ο ξεκληρισμός ολόκληρων οικογενειών, τα δεκάδες θύματα και οι τραυματίες, ο θάνατος ακόμη και μικρών παιδιών δεν άφησαν ασυγκίνητους δημιουργούς που προβληματίζονται για την κοινωνική πραγματικότητα, την αδικία, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά και με τα έργα τους παίρνουν θέση στον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το κτήμα με τις λεμονιές της χήρας Σάλμα Ζιντάν βρίσκεται στο όριο που χωρίζει το Ισραήλ από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ο νέος της γείτονας είναι ο υπουργός Άμυνας του κράτους του Ισραήλ. Η Σάλμα καλείται να υπερασπιστεί το κτήμα της από τον Ισραηλινό αξιωματούχο που θέλει να το εκχερσώσει για να γίνει ορμητήριο των υπηρεσιών ασφαλείας. Προσλαμβάνει το νεαρό δικηγόρο Ζιάντ Νταούντ και καταφεύγει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραηλινού κράτους.

Σχολιάστε Ελεύθερα