Σάμος: Έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι

Αγωνιστικό παρόν έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην απεργιακή κινητοποίηση της Σάμου την Τετάρτη το πρωί.

Το ραντεβού δόθηκε στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου απ’ όπου οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν ως το λιμάνι, στέλνοντας μήνυμα ότι αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τη μεγαλύτερη κατάκτησή τους, το 8ωρο.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από το μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ. Σάμου, Μάριο Βαλωμένο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Μανώλης Παχυμανώλης.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι «το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν είναι προοδευτικό και υπέρ των εργαζομένων, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα εκφράζει την πρόοδο που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Όσο όμως και να θέλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική τους, οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα