Στην Ικαρία βγήκαν δύο άτομα με πλαστική λέμβο

Νοτιοανατολικά της Χίου τους έψαχναν, στην Ικαριά βγήκαν, 2 πρόσφυγες- μετανάστες με μια πλαστική λέμβο.

Συγκεκριμένα επιχείρηση εντοπισμού λέμβου με δύο επιβαίνοντες πρόσφυγες- μετανάστες στήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν ενημερώθηκε σχετικά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Χίου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πρωινές ώρες Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου στην Ικαρία για την ύπαρξη δύο ατόμων στην παραλία Αυλάκι. Άμεσα στελέχη της εκεί Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι τα δύο άτομα είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή και πως πρόκειται τελικά για αυτούς που αναζητούσε το Λιμεναρχείου Χίου. Μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ικαρίας.

chiosnews

Σχολιάστε Ελεύθερα