Ψαρά: Σε χρόνο ρεκόρ τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή 11 Ιουνίου, τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής από Πειραιά προς και από το νησί των Ψαρών.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, επισημαίνει ότι από τις 5 Απριλίου, που εντοπίστηκαν τα προβλήματα στο μόλο πρόσδεσης των πλοίων στο λιμάνι των Ψαρών, υπήρξε μια άψογη συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου, με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και με το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον βουλευτή Χίου της ΝΔ για να φτάσουν όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά και στην ολοκλήρωση του έργου, με την ανάδοχο εταιρεία να παραδίδει ένα άρτιο και απολύτως λειτουργικό έργο.

Όταν στις 5 Απριλίου αντίκρισα περίλυπος για πρώτη φορά τη μεγάλη ζημιά στο λιμάνι του νησιού μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν… πάει το καλοκαίρι.

Η σεζόν χάθηκε οριστικά.

Εκπόνηση μελέτης, λήψη αδειοδοτήσεων, εξασφάλιση χρηματοδότησης, διαδικασίες ανάθεσης, κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;

Δεν προλαβαίνουμε με τίποτα!

Δεν απογοητευτήκαμε όμως. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και πέσαμε από την επόμενη μέρα με τα μούτρα στη δουλειά. Σε πολύ στενή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου ξεκινήσαμε ένα απίστευτο τρέξιμο, μια μάχη με το χρόνο, με τη σκέψη αλλά και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δύο περίπου μήνες μετά, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πανηγυρικά.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια του πλοίου επανεκκινούν.

Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!!”, σημειώνει ο κ. Βρατσάνος, ευχαριστώντας όλους όσοι προσέτρεξαν για να μη μείνει το νησί χωρίς πλοίο μέσα στο καλοκαίρι

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα