Οι θέσεις της συμπαράταξης πολιτών για τη Σάμο

Γράφει ο Ιωάννης Σπιλάνης

Σαμιώτισσα και Σαμιώτη έχουμε πολιτικό όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα. Σε θέλουμε μαζί μας για να κάνουμε την Σάμο συνώνυμο της ποιότητας στη Ζωή και την Παραγωγή.

Οι ειδικότερες θέσεις για την Σάμο,είναι:

  1. Η τροποποίηση του ισχύοντος χωροταξικού
  2. Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού
  3. Η ολοκλήρωση έργων που η ωρίμανσή τους καθυστερεί επί έτη και η δρομολόγηση νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
  4. Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με επακόλουθο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ικανοποιητικό εισόδημα.
  5. Η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου τουρισμού για την Σάμο σε σύνδεση με τα ποιοτικά προϊόντα και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Πυθαγόρας, Ευπαλίνος, Σαμιακός Οίνος, τουρισμός περιπατητικός, φυσιολατρικός, θρησκευτικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, αναρριχητικός, σε συνεργασία με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, και με διασφάλιση σωστών ενδοεπικοινωνιών.
    Στήριξη της επιχειρηματικότητας
  6. Η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής με συνεχή πίεση και διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία. Αυτοδιοίκηση, κοινωνία, φορείς και το πανεπιστήμιο μαζί.
  7. Η ανάδειξη και διάσωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού.

Με το τρίπτυχο: Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση

Δίκαιη και βιώσιμη Ανάπτυξη

Αλληλεγγύη για όλους

ζητάμε τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ σου.Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: