Απεργιακή συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό εργατοϋπαλληλικό κέντρο συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργία, που ανακοίνωσαν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα και σωματεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, που ψηφίζεται 16 Ιουνίου στη Βουλή. Στη Μυτιλήνη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

«Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, που πράγματι υπάρχει στη χώρα και παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο καταργεί οποιαδήποτε δικαστική προστασία στην απόλυση, μειώνει τις αμοιβές στην υπερωρία, καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο και πολλές άλλες δυσμενείς για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο εργατολόγος Παλαιολόγος Παλαιολόγος.

«Η ηλεκτρονική κάρτα δεν προστατεύει τον εργαζόμενο ενώ η μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή θα αυξήσει την ατιμώρητη παραβατικότητα των εργοδοτών. Αν ήθελε η κυβέρνηση να ελέγξει την απλήρωτη εργασία θα μπορούσε να συνδέσει το σύστημα Εργάνη με την επιθεώρηση εργασίας η οποία σήμερα είναι υποστελεχωμένη, ενώ δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες» συμπλήρωσε ο κύριος Παλαιολόγος.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα