ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Να απαντήσει ξεκάθαρα για την εκτόξευση των χρεών της

Σε απάντηση που έδωσε στις 8 Ιουνίου 2021, παρέπεμψε η Νέα Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Ωστόσο, η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος δεν φαίνεται να έπεισε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Να απαντήσει «ξεκάθαρα», αν θα στηρίξει την πρόταση νόμου που κατέθεσε για «υποχρεωτική καταβολή του 75% της κρατικής αποζημίωσης όσων κομμάτων έχουν χρέη στις τράπεζες και του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών τους», καλεί τη ΝΔ η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη για «εμπαιγμό» των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση που εξέδωσε προς το κυβερνόν κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η ΝΔ που έχει φεσώσει όποιον μιλάει ελληνικά με 342 εκατ. ευρώ, 120 μόνο τα χρόνια προεδρίας του κ. Μητσοτάκη, αντί να εμπαίζει τους πολίτες ισχυριζόμενη πως η εκτόξευση των χρεών της είναι “εξυγίανση”, να απαντήσει ξεκάθαρα:

Θα στηρίξει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρεωτική καταβολή του 75% της κρατικής αποζημίωσης όσων κομμάτων έχουν χρέη στις τράπεζες και του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών τους, ώστε να αποπληρωθούν κάποια στιγμή τα φέσια τους; Ή ο κ. Μητσοτάκης θα αυγατίζει στο διηνεκές τα χρέη του και θα “ξεπληρώνει” με χαριστικές ρυθμίσεις στις τράπεζες;».

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα