3+1 λύσεις για τον φωτισμό του σπιτιού σας με λάμπες LED

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Όταν θέλουμε να ανανεώσουμε ένα δωμάτιο, ο σωστός φωτισμός παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο καθώς αναδεικνύει τη διακόσμηση  και δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Ο φωτισμός LED έρχεται να δώσει τη λύση καθώς οι λαμπτήρες LED έχουν μακρά διάρκεια αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας μειώνοντας σημαντικά τον λογαριασμό ρεύματος.

#1. Διάχυτος φωτισμός χώρου.

Για να είναι ελκυστικός ο φωτισμός σε όλο τον χώρο ιδανικά πρέπει να ρίχνει φως σε όλο το δωμάτιο. Χρησιμοποιείστε led φωτιστικά οροφής όπως π.χ. σποτ φωτιστικά με περιστρεφόμενες κεφαλές στο σαλόνι ή την κουζίνα σας, εκεί όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια και η ανάγκη για δυνατό φωτισμό είναι πολλές φορές επιτακτική. Ακόμη, εάν θέλετε να ρυθμίζετε την ένταση, προτιμήστε ένα φωτιστικό οροφής led με ροοστάτη (διακόπτη dimmer) ώστε ανάλογα με τη δραστηριότητά σας να ρυθμίζετε και τον φωτισμό που θέλετε.

#2. Άμεσος φωτισμός για το γραφείο.

Αυτός ο τύπος φωτισμού που μας δίνουν τα φωτιστικά γραφείου, οι προβολείς, τα led σποτ ενδείκνυται για το γραφείο ή τη βιβλιοθήκη στο σπίτι ή και σε επαγγελματικούς χώρους όπως εκθέσεις έργων τέχνης και γκαλερί. Σε τέτοιους χώρους στόχος είναι να αποκλείουμε τον κύριο φωτισμό και να εστιάζουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή στην επιφάνεια στην οποία εκτελούμε την εργασία μας. Έτσι, ο φωτισμός που δημιουργείται είναι χαλαρός και άνετος στα μάτια χωρίς να κουράζονται από τα «παιχνίδια» των φωτοσκιάσεων.

#3. Ατμοσφαιρικός φωτισμός με απλίκες τοίχου.

Σίγουρα θα έχετε προσέξει σε παλιές ταινίες εποχής τα κάστρα και τα παλάτια όπου χρησιμοποιούσαν κεριά σε διαδρόμους και εισόδους για να φωτίσουν διακριτικά σκοτεινά σημεία. Σήμερα οι απλίκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από τους εξωτερικούς χώρους και σε δωμάτια ή χολ χαρίζοντας έναν πιο ήπιο και «σκηνοθετικό» φωτισμό.

#4. Επιδαπέδια φωτιστικά για όμορφες γωνίες.

Δώστε ζωή στις σκοτεινές και ίσως παραμελημένες γωνίες του σπιτιού σας. Επιλέξτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που ταιριάζει με την αισθητική και τη διακόσμηση σε χώρους όπως το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο και φτιάξτε μία ζεστή γωνία που θα μπορείτε να χαλαρώνετε στην πολυθρόνα σας διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απολαμβάνοντας μία ταινία.

Τα φωτιστικά / ταινίες led μπορούν να σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ αλλά και με απίστευτα οικονομικό τρόπο. Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητά τους να εξοικονομούν ενέργεια ενώ ταυτόχρονα μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας φωτισμό. Βρείτε καλαίσθητες λύσεις φωτισμού τόσο για το σπίτι όσο και τον επαγγελματικό σας χώρο.

Σχολιάστε Ελεύθερα