Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ είναι όλο και πιο δημοφιλή στη χώρα μας, και πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα η περισσότερα, μεγάλα ή μικρά.

Αρκετές φορές βέβαια, μπορεί στην πορεία να αποφασίσουν να το αφαιρέσουν διότι είτε δεν τους εκφράζει πλέον ως εικόνα ή κείμενο, είτε δε βγήκε όπως το περίμεναν, είτε έχουν κάποιο επαγγελματικό περιορισμό. Όπως και να έχει, η πιο ασφαλής μέθοδος αφαίρεσης του τατουάζ πλέον είναι με λέιζερ και εφαρμόζεται από δερματολόγο. Το λέιζερ είναι πλέον πολύ διαδεδομένο και χρησιμεύει και για την αφαίρεση του τατουάζ. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται ώστε να είστε ενημερωμένοι.

Αρχικά, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρώμα του και από το βάθος που έχει εισχωρήσει η χρωστική, την ποσότητά της και το είδος του υλικού. Όταν δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα υλικού και η χρωστική είναι πιο κοντά στην επιφάνεια, τα αποτελέσματα αφαίρεσής του θα είναι σίγουρα καλύτερα. Σίγουρα πάντως, τα ερασιτεχνικά τατουάζ είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτά φεύγουν πιο εύκολα.

Για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ με λέιζερ με επιτυχία, θα πρέπει να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας κάποιες φορές. Ανάλογα το τατουάζ, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες ή λιγότερες συνεδρίες. Πάντως, ο χρόνος μεταξύ των επισκέψεων στο γιατρό είναι περίπου κάθε 6 εβδομάδες, ώστε τα κύτταρα να προλάβουν να απομακρύνουν τα μικρά τεμάχια χρωστικής. Η διαδικασία η οποία ακολουθείται είναι το λέιζερ να σπάει με την ενέργειά του τους κόκκους  της χρωστικής  του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα, τα οποία εμφανίζονται ως ξένα σώματα από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού μας και σταδιακά τα απομακρύνουν. Το πόσο γρήγορα θα απομακρυνθεί εξαρτάται εν μέρει και από το μέγεθος του τατουάζ, γι’ αυτό και ο αριθμός των συνεδριών δεν μπορεί να προσδιοριστεί από την αρχή με σιγουριά.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ενδέχεται να νιώσετε ελαφρύ κάψιμο ή πόνο, για αυτό και τοποθετείται μία αναισθητική κρέμα από πριν. Σίγουρα θα πρέπει να προστατεύετε το σημείο από τον ήλιο και να φροντίζετε την περιοχή ώστε να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις.

Τα λέιζερ τα οποία χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των τατουάζ είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται για την αποτρίχωση, την ανάπλαση του δέρματος ή τις ευρυαγγείες. Αυτά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ έχουν ειδική τεχνολογία, ώστε να σπάνε σε ελάχιστο χρόνο τη χρωστική και να μην καίνε το δέρμα γύρω από αυτήν. Όσον αφορά στα χρώματα και το πόσο γρήγορα μπορούν να εξαφανιστούν από το δέρμα σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι το μαύρο, το πράσινο και το μπλε αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά, ενώ το κόκκινο και το πορτοκαλί ακόμα πιο δύσκολα, με τα δυσκολότερα από όλα να είναι το κίτρινο και το άσπρο.Categories: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: