Τα καλύτερα vintage γυαλιά ηλίου όλων των εποχών

John Lennon, Kurt Cobain, John Kennedy. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί;  Ήταν όλοι τους σπουδαίοι άνδρες, διάσημοι και επιδραστικοί. Εκτός από αυτό, ξεχώριζαν για το στυλ τους και για ακόμη μία λεπτομέρεια που τους ένωνε: τα ιδιαίτερα γυαλιά ηλίου τους. Πολλά σχέδια γυαλιών ηλίου συνδέονται μαζί τους ακόμα και σήμερα, καθώς καθιερώθηκαν από αυτούς.

Τα vintage γυαλιά είναι μία μεγάλη επιχείρηση σήμερα, και εν μέρει για αυτό παίζει ρόλο η σύνδεσή τους με πολλές διασημότητες. Από ειδικούς του χώρου επισημαίνεται ότι οι ταινίες και τα βίντεο κλιπ αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες επιρροές όσον αφορά στο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα γυαλιά ηλίου. Μέσα στα χρόνια, ορισμένα σχέδια γυαλιών ηλίου συνδέθηκαν άρρηκτα με τις διασημότητες που τα φορούσαν, σε βαθμό που αποτελούσαν μέρος της οπτικής τους ταυτότητας. Παράλληλα, όποιος άλλος φόραγε το στυλ αυτό γυαλιών, τον παρομοίαζαν με τον σταρ ο οποίος πρώτος τα υιοθέτησε.

Ένας ακόμα λόγος βέβαια που τα vintage γυαλιά είναι τόσο περιζήτητα, είναι βέβαια η καλή ποιότητά τους. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνταν βαρύτερα υλικά, χειροποίητα εξαρτήματα από γυαλί και γενικά υλικά υψηλότερη ποιότητα σε αντίθεση με τους πλαστικούς φακούς. Αυτή η ευρωστία που τα χαρακτήριζε, τα έκανε να χαρακτηρίζονται και από μία τελείως διαφορετική αίσθηση για όποιον τα φορούσε. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε ένα ζευγάρι αυθεντικών γυαλιών της δεκαετίας του ‘50. Για αυτό, έχουν φροντίσει και πολλοί κατασκευαστές ώστε να μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια από αυτά τα σχέδια πολύ πιο οικονομικά, αλλά συνοδευόμενα πάντα από το ιδιαίτερο στυλ τους.

Εάν ψάχνετε για το ζευγάρι γυαλιών που έκανε γνωστά ο John Kennedy, τα γυαλιά ηλίου wayfarer είναι τα κατάλληλα. Το σχήμα των γυαλιών αυτών χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό σχέδιο, σχεδόν υβριδικό. Είναι γωνιακό, αλλά έχει και στρογγυλεμένα στοιχεία, ένα μοναδικό συνδυασμό που το καθιστά ένα από τα μοναδικά στυλ ικανά να ταιριάζουν τέλεια σε όλο το φάσμα των σχημάτων προσώπου. Ανεξάρτητα από τη δομή των οστών του προσώπου σας – είτε είναι οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, εξάγωνο – το στυλ αυτό γυαλιών αποτελεί μία ασφαλή επιλογή.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του  Kurt Cobain με τα στρογγυλά λευκά κοκάλινα γυαλιά, συνδέθηκαν αμέσως μαζί του και έγιναν μόδα. Αυτό το σχέδιο γυαλιών ηλίου σίγουρα είναι για τους πιο τολμηρούς, και το έντονο στρογγυλό σχήμα τους θα ταιριάξει καλύτερα σε τετράγωνα, ωοειδή ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα.

Σίγουρα δε χρειάζονται καμία σύσταση τα στρογγυλά γυαλιά του John Lennon, τα οποία αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν του και από τη δεκαετία του ’70 αποτελούν μόδα, ενώ τον τελευταίο καιρό τα βλέπουμε να κυκλοφορούν και σε πιο μοντέρνα σχέδια. Οπωσδήποτε σας ταιριάζουν εάν έχετε περισσότερο γωνιακό πρόσωπο, ή και αν θέλετε να υιοθετήσετε αυτό το στυλ.

Σχολιάστε Ελεύθερα