18 Χρόνια μετά…….

Από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Δίδυμοι Πύργοι κατασκευάστηκαν το 1971 και κόστισαν 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι Πύργοι αποτελούταν από 110 ορόφους. 

2001: οι αρχές του 21ου αιώνα σε έναν κόσμο που είχε φύγει από την δεκαετία του 90 που είχαν γίνει οι τελευταίες μεγάλες αλλαγές πριν την δύση του προηγούμενου αιώνα (διάλυση ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβίας,Αλλαγές στο χάρτη σε όλη την Ευρώπη).

11 Σεπτέμβρη: Τέσσερα αεροπλάνα, δύο των American Airlines (πτήση 11 και πτήση 77) και δύο των United Airlines (πτήση 175 και πτήση 93) έχουν υποστεί εκ παραλλήλως αεροπειρατεία. Κάθε ομάδα αεροπειρατών αποτελούνταν από 5 άτομα, σε κάθε μια από τις οποίες υπήρχε ένα άτομο που είχε εκπαιδευτεί στην οδήγηση των αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν πείρα σε αληθινά αεροσκάφη (κάτι που εξηγεί την μετάδοση μηνυμάτων άθελά τους). Τα αεροπλάνα ακολουθούν τις εξής πορείες:

  • Η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα (15:46:40 ώρα Ελλάδας), μεταξύ των ορόφων 93 και 99.
  • Η πτήση 175 της United Airlines συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
  • Η πτήση 77 της American Airlines, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).
  • Η πτήση 93 της United Airlines συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Αποτελέσματα

  • O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).
  • Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας).
  • 09:17 η ομοσπονδιακή υπηρεσία της πολιτικής αεροπορίας διατάζει να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας παράλληλα στην περιοχή της νέας Υόρκης κλείνουν τα λιμάνια, οι γέφυρες και τα τούνελ.
  • 10:10 για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλα τα Ομοσπονδιακά κτίρια των ΗΠΑ.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Τζορτζ Μπους απευθύνεται στον αμερικανικό λαό: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να ταρακούνησαν τα θεμέλια των μεγαλύτερων κτιρίων μας, αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα θεμέλια της Αμερικής»….

Ήταν η αρχή ενός πολέμου ενάντια στη Τρομοκρατία

Λίγες μέρες μετά το χτύπημα (7 Οκτωβρίου) οι Αμερικανοί κηρύττουν τον πόλεμο ενάντια στο Αφγανιστάν, αφού κατονομάζουν ως ύποπτο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την οργάνωση Αλ Κάιντα όπου εδρεύει σε αυτή τη χώρα. Στο ίδιο κλίμα ακολουθούν και οι υπόλοιποι πόλεμοι του αιώνα μας (Ιράκ, Συρία, Λιβύη), η Αμερική μη έχοντας πια τον μεγάλο αντίπαλο στο όνομα της τρομοκρατίας επιβάλλει το δόγμα της, που ανοίγει και έναν θρησκευτικό πόλεμο έναντι του Ισλάμ.

Βέβαια την Αμερική δεν την ένοιαζε ούτε η τρομοκρατία ούτε το Ισλάμ, όλα έχουν να κάνουν με μπίζνες, με τα πετρέλαια και γενικότερα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Το σχέδιο των ΗΠΑ πέτυχε τόσο στο Ιράκ όσο και στη Λιβύη αλλά όταν έφτασε στη Συρία βρήκε τον παλαιό της αντίπαλο, ανανεωμένο πολεμικά και έτοιμο να προκαλέσει ζημιά. Αυτό που μπορεί να σταματήσει πλέον τις ορέξεις των ιμπεριαλιστών Αμερικανών είναι μια άλλη αναδυόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη, που ονομάζεται Ρωσία.

18 χρόνια μετά ο κόσμος έχει μια άλλη όψη, αυτό που επικρατεί πια είναι οι ιμπεριαλιστικές  αντιπαραθέσεις, οι πολυεθνικές και ιδίως οι τράπεζες.Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: