Πώς να αγοράσετε το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς

Πριν αρκετά χρόνια το να αγοράσετε το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς ήταν μία αρκετά απαιτητική διαδικασία. Ακόμα και αν παραβλέπατε την υπερφορολόγηση και βρισκόσασταν στην αναζήτηση ενός νέου αυτοκινήτου, έπρεπε να μελετήσετε περιοδικά, να συγκρίνετε τιμές, να επισκεφτείτε εκθέσεις αυτοκινήτων προκειμένου να ενημερωθείτε και να συλλέξετε υλικό και πληροφορίες για τα μοντέλα που σας ενδιέφεραν.

Παράλληλα έπρεπε να επιδοθείτε σε πολύωρες συζητήσεις με άλλους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να μάθετε και τη δική τους άποψη πάνω στο θέμα. Ακόμα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των αυτοκινήτων θα αποθαρρυνόταν από αυτή τη διαδικασία, η οποία έμοιαζε ατελείωτη.

Όταν η αγορά ενός αυτοκινήτου άρχισε να γίνεται μία πιο εύκολη υπόθεση, τότε οι εργαζόμενοι στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα βρήκαν λίγο δύσκολα καθώς έπρεπε να απαντούν συνεχώς σε νέα ερωτήματα σχετικά με τα διάφορα 4τροχα μοντέλα.

Μετά από τόσο ψάξιμο, όταν πλέον θα αγοράζατε το αυτοκίνητο των ονείρων σας, τα προβλήματα δε θα σταματούσαν εκεί. Τότε θα άρχιζαν τα ερωτήματα του τύπου ‘έκανα τη σωστή επιλογή;’, ‘έχει όντως οικονομικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων το μοντέλο αυτό;’ καθώς και ‘είναι πραγματικά το οικονομικότερο στην κατηγορία του;’. Παράλληλα, ήταν πολύ εύκολο να επηρεαστείτε από άλλους οδηγούς οι οποίοι είχαν αποκτήσει ένα διαφορετικό μοντέλο και το συνέκριναν συνεχώς με το δικό σας. Η ανασφάλειά σας ότι κάνατε τη λάθος επιλογή θα συνεχιζόταν και σε βάρος των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίοι για άλλη μία φορά θα απαντούσαν στις ερωτήσεις σας για τη σύγκριση του δικού σας μοντέλου με πολλά άλλα.

Η συμπεριφορά αυτή είναι γνωστή και ως buyer’s remorse, όπου κάποιος έχει αγοράσει ένα προϊόν ενδεχομένως πιο ακριβό και στη συνέχεια το μετανιώνει, πιστεύοντας ότι έκανε λάθος επιλογή. Για να είστε σίγουροι λοιπόν ότι κάνατε τη σωστή επιλογή στην προσπάθειά σας να βρείτε και να αγοράσετε το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς, θα πρέπει οπωσδήποτε να ιεραρχήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας πριν προχωρήσετε. Φυσικά θα πρέπει να θέσετε τα όρια για το κόστος του, στην κατηγορία βέβαια που σας ενδιαφέρει, και να σκεφτείτε τι έχει για εσάς προτεραιότητα. Μπορεί να είναι η χαμηλή κατανάλωσή του, μπορεί τα οικονομικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η φιλική επίδρασή του στο περιβάλλον, το μέγεθός του ανάλογα με το εάν έχετε οικογένεια ή όχι.

Θα πρέπει παράλληλα να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν υπάρχει το τέλειο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε εάν δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε. Το σημαντικότερο είναι να καλύπτει τις βασικές ανάγκες σας και να νιώθετε καλά οδηγώντας το. Εάν βέβαια έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε και ορισμένες όχι άμεσες ανάγκες σας με την αγορά του αυτοκινήτου σας, φυσικά και θα πρέπει να το κάνετε προκειμένου να νιώθετε πιο άνετα. Όπως και να έχει, λειτουργήστε με σύνεση και αρκετή σκέψη πριν προχωρήσετε στην αγορά του.

Σχολιάστε Ελεύθερα