Τι να κάνετε για να έχουν τα άρθρα σας τίτλους που ιντριγκάρουν!

Όταν πρόκειται να διαβάσετε ένα άρθρο σε εφημερίδα, περιοδικό ή στο internet πρώτα έρχεστε σε επαφή με τον τίτλο του, ο οποίος συνοψίζει με 5-10 λέξεις το περιεχόμενο της είδησης, του κειμένου, της έρευνας.

Ένας ξεχωριστός τίτλος λοιπόν μπορεί να εξάψει την περιέργεια του αναγνώστη, να τον κάνει να πιστέψει ότι αυτό πρέπει να το διαβάσει. Αν αυτός ο τίτλος έχει τα ίδια keyword με τους όρους αναζήτησης των χρηστών στην Google τότε τα καταφέρατε σε ένα μεγάλο ποσοστό!

Για να κλικάρει το κοινό τα άρθρα που δημοσιεύετε στο site σας, στα social media ή σε άλλα ενημερωτικά sites πρέπει οι τίτλοι να είναι προσεκτικά γραμμένοι. Δεν αρκεί απλά να περιλαμβάνουν τα σωστά keywords. Τι σημαίνει αυτό;

  • Χρησιμοποιήστε απλή διάλεκτο με ζωηρές λέξεις

Παίζει ρόλο να διαβάσουν τον τίτλο σας όσο περισσότεροι χρήστες του internet γίνεται! Η κατανοητή και απλή γραφή είναι το κλειδί για να πάρουν αμέσως μια πρώτη εικόνα για το περιεχόμενο. Μην χρησιμοποιείτε πιο «δύσκολη» γραφή με λέξεις σπάνιες που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε δοκίμια παρά σε ανάλαφρα κείμενα διαφημίσεων ή είναι απλά ενημερωτικά για μία υπηρεσία.

Αυτό το κάνετε γιατί οι αναζητήσεις των χρηστών (keywords) βασίζονται στις απλές καθημερινές λέξεις που όλοι χρησιμοποιούμε. Κανείς δεν αναζητάει εμφιαλωμένο «ύδωρ» αλλά νερό, ούτε ρούχα για «κοινωνική περίσταση» αλλά για γάμο ή βάπτιση.

  • Αναφέρετε ένα σημαντικό γεγονός που ενδιαφέρει το κοινό σας

Η συνθήκη αυτή δεν επικρατεί πάντα, καθώς μπορεί ο στόχος του άρθρου να είναι διαφορετικός. Όταν όμως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την απήχηση που έχει ένα γεγονός στο ευρύ κοινό, κάντε το με 1000!

Για παράδειγμα:

«Τα Zara προσφέρουν -70% έκπτωση σε όλα τα ρούχα, τη Δευτέρα 13/2 – Πρόλαβε!»

«Δωρεάν τρόποι να βγάλετε λεφτά από το internet»

«Αποκλειστικές φωτογραφίες από την αποτυχημένη πλαστική γνωστής ηθοποιού»

Εμπλουτίστε τα άρθρα σας με video, που μετά από την ανάγνωση κάποιου σημαντικού γεγονότος, καθηλώνουν τον χρήστη!

  • Βάλτε αριθμούς στα άρθρα σας

Στους χρήστες δεν αρέσει να αισθάνονται ότι μία πληροφορία είναι γενική ή αβέβαιη. Αν συγκεκριμενοποιήσετε την πληροφορία με αρίθμηση αμέσως θα δώσει την εικόνα ότι με αυτά τα 3-4-5 στοιχεία ο χρήστης θα πετύχει αυτό που θέλει.

Για παράδειγμα:

«4+1 outfits για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων»

«Με αυτά τα 3 tips θα δέσει η μπεσαμέλ σας»

  • Γίνετε ανταγωνιστικοί

Κατασκοπεύστε τι κάνουν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σας σε σχέση με τη θεματολογία και το ύφος των κειμένων τους. Η μελέτη αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό από τους ανταγωνιστές σας και να βελτιώνεστε στις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης της Google.

Ποιοι είναι οι πιασάρικοι τίτλοι που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός; Ποια είναι αυτά που εμφανίζονται ψηλά στην Google; Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τους τίτλους και κατ’ επέκταση τα άρθρα σας;

  • Δώστε την υποψία ότι είναι επείγον ζήτημα

Δίνοντας την αίσθηση ότι το κοινό σας πρέπει να βιαστεί, αμέσως το παρακινείτε να κλικάρει το άρθρο για να πληροφορηθεί. Η τεχνική αυτή συστήνεται ανεπιφύλακτα και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους για να αποκτήσουν τα άρθρα σας πολλούς αναγνώστες οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να αγοράσουν το προϊόν σας.

Προτείνεται ιδιαίτερα σε εκπτώσεις που λήγουν, σε προϊόντα με χαμηλή διαθεσιμότητα που γνωρίζετε ότι είναι ευπώλητα κ.α.

Για παράδειγμα:

«Αγόρασε το απόλυτο make up σε μισή τιμή! Ισχύει για λίγες μέρες ακόμα»

«Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια προσφορά: -50% στους λέβητες αερίου & Δωρεάν Εγκατάσταση»

Digital Marketing + τίτλοι

Οι τίτλοι βοηθούν γενικά σε όποιο εργαλείο του digital marketing και να χρησιμοποιείται, είναι θέλετε να φτιάξετε το SEO της σελίδας και ψάχνετε για ελκυστικά H1 / H2 / H3, είτε ετοιμάζετε τις διαφημίσεις Google adwords και ψάχνετε για ελκυστικά Ad copies, είτε οργανώνετε για καμπάνια e-mail marketing και ψάχνετε τίτλο για το e-mail ή το θέμα του.

Οι τίτλοι λοιπόν είναι βασικό συστατικό για μια internet marketing καμπάνια καθώς επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους δείκτες μέτρησης Απόδοσης KPi’s ΄όπως τα conversions, CTR, και άλλα.

Σχολιάστε Ελεύθερα