Μυτιλήνη: Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Με μπροστάρη το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο σωματεία, οργανώσεις, σύλλογοι και πολιτικά κόμματα συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο, που αφορά στα εργασιακά ζητήματα.

Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς στις 10.30 χθες το πρωί συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση, ενώ άλλες συλλογικότητες και πολιτικοί χώροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης στις 11 το πρωί.

Στις ομιλίες τους οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για «νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, στην κυριακάτικη αργία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. “Η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα νομοθετεί τις 10 με 13 ώρες εργασίας την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων. Εκτός όλων των άλλων προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου”.

Αμέσως μετά τις ομιλίες, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, με πορεία, μέσω προκυμαίας, κατευθύνθηκαν στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατάργησης του 8ωρου.

Η πορεία κατέληξε με αιφνιδιαστική έφοδο των απεργών στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους ναυτεργάτες και να εμποδιστεί ο απόπλους του Νήσος Σάμος από τη Μυτιλήνη.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα