Η ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να γίνεται με προσοχή

Η ανακαίνιση του σπιτιού είναι κυρίως μια ευχάριστη διαδικασία αφού στην ουσία γίνονται αλλαγές για την αισθητική και λειτουργική βελτίωση του χώρου μας. Όμως είναι σημαντικό, όταν αποφασίσετε να ανακαινίσετε τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας, να σκεφτείτε τις βασικές σας ανάγκες πρώτα και πέρα από το αισθητικό μέρος.

Ένας από τους βασικότερους χώρους ενός σπιτιού για τον οποίον πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά είναι το μπάνιο, αφού αποτελεί τον κυριότερο χώρο υγιεινής.

Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε;

Τα είδη υγιεινής

Στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής σε πολλά σχέδια και χρώματα. Ωστόσο εκτός από το κριτήριο της αισθητικής, τα είδη υγιεινής πρέπει να πληρούν μια σειρά κριτηρίων ποιότητας. Πρέπει να είναι ανθεκτικά, να στερεώνονται εύκολα και να λειτουργούν σωστά.

Οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται εύκολα χωρίς να αλλοιώνονται. Σίγουρα επιθυμείτε να κάνετε όσο τον δυνατόν πιο οικονομικές επιλογές, αλλά καλό είναι αυτές να μην γίνονται σε βάρος της ποιότητας, που συχνά μπορεί να σας στοιχίσει πολύ περισσότερο.

Το καζανάκι

Το καζανάκι παρουσιάζει αρκετά συχνά προβλήματα, ακόμη και λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή του. Για παράδειγμα, συχνά παρουσιάζεται διαρροή νερού από το καζανάκι και κατ’ επέκταση σπατάλη νερού που φέρνουν αυξημένους λογαριασμούς, καθώς και άλλες δυσλειτουργίες. Λόγω της ευαισθησίας της συγκεκριμένη συσκευής, είναι σημαντικό να επιλέξετε καζανάκι υψηλής ποιότητας.

Οι εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του μπάνιου, δηλαδή τα υδραυλικά, η αποχέτευση και τα ηλεκτρολογικά, θα πρέπει να τοποθετούνται με μεγάλη προσοχή και αφού πρώτα έχει γίνει μελέτη και προγραμματισμός εργασιών από την εταιρεία ανακαινίσεων που έχετε αναθέσει το έργο.

Οι σωστές εγκαταστάσεις και μάλιστα εξελιγμένης τεχνολογίας μας προσφέρουν ασφάλεια και έχουν μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο.

Εξαερισμός και μόνωση

Στα λουτρά εμφανίζεται έντονο πρόβλημα υδρατμών και υγρασίας. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει είτε να δημιουργήσετε κάποιο παράθυρο που να επιτρέπει το φυσικό αερισμό του χώρου είτε να εγκαταστήσετε κάποιον ηλεκτρικό εξαεριστήρα.

Η πρακτική αυτή σε συνδυασμό με μια ποιοτική μόνωση θα διατηρήσουν τον χώρο σας στεγνό και θα απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης υγρασίας και μούχλας που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης

Τα υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων πρέπει να είναι στεγανά, έτσι ώστε να αποτρέπεται η διαρροή νερού στους γύρω χώρους. Σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά συγκόλλησης και όχι απλό τσιμέντο που εξασφαλίζουν την απαραίτητη στεγανότητα.

Ένα τέτοιο που μπορείτε να προτιμήσετε είναι και η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς θηραϊκή γη που είναι φυσικό υλικό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στις κυκλαδίτικες κατοικίες.

Αν προσέξετε αυτά τα λίγα σημεία κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα σας προσφέρει ασφάλεια, ενώ το έργο θα έχει και χρονική διάρκεια.

Σχολιάστε Ελεύθερα