Προβληματισμοί για το καλοκαίρι του 2013

Η Ικαρία το καλοκαίρι του 2013 λέει πέρα από την μακροζωία έκανε και άλλο ένα ρεκόρ,αυτό της φοροδιαφυγής και εντάξει συμφωνούμε με τα στοιχεία,που μας δίνουν οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ή τελοσπάντων με αυτά που γράφονται.

Και εντάξει φοροδιαφεύγουμε και βάλτε μας καμπάνες ή καλύτερα κουδουνάκια και εμείς ρωτάμε έτσι γενικά και αόριστα,το πρόβλημα της φοροδιαφυγής σε ένα νησί το λύνεις κλείνοντας την τοπική εφορία του ή ενισχύοντάς την για να διενεργείς καλύτερους ελέγχους?

Η απάντηση ενός λογικού ανθρώπου είναι το να την ενισχύεις για να πατάξεις σταδιακά το φαινόμενο ή να μπεις στο κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος.Βέβαια την κυβέρνηση δεν την ενδιέφερε,ποιοι και πως φοροδιαφεύγουν αλλά το πως να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων,μιας και είναι μνημονιακή δέσμευση σε μια χώρα να μην δουλεύει κανείς για να μειώνονται οι δείκτες της ανεργίας με παράλληλη αύξηση του αριθμού των ανέργων.

Αυτό το success story του κυβερνήτη είναι εκπληκτικό και απόλυτα σύμφωνο με την κοινή γνώμη.Μια κοινή γνώμη,που θέλει να Βουλγαροποιηθεί. Από την μια κλείνεις το γηροκομείο,λίγο μετά παίρνει σειρά το νοσοκομείο,που μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε οι εργαζόμενοί του και διάφοροι φορείς του νησιού διοργάνωσαν συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες για το θέμα και λίγο μετά έρχεται και ο ξαφνικός θάνατος της εφορίας και έτσι ο Ικαριώτης για να πάρει ένα χαρτί από την εφορία,ή να κάνει την απλή φορολογική του δήλωση ή καλύτερα να νταραβεριστεί με το οικονομικό σκέλος του κρατισμού,πρέπει να τρέξει στην γειτονική Σάμο με το πλοίο της γραμμής και έτσι θα λυθεί και οτ πρόβλημα της φοροδιαφυγής στο νησί.

Δεν είμαστε κουτσομπόλες και δεν μας απασχολεί ποιοι και πως φοροδιαφεύγουν,αυτό ας το βρει η επίσημη πολιτεία αλλά μας ενδιαφέρει η επίλυση του θέματος,που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.Έχεις πρόβλημα με την εφορία,τράβα για Σάμο και επειδή και τα οικονομικά των Ικαριωτών δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και πολλές φορές μπορεί λόγω καιρού να μην υπάρχει και πλοίο στην γραμμή,αγαπητέ υπουργέ το πρόβλημα της φοροδιαφυγή θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Στην Ικαρία έρχεται δυστυχώς μια περίοδο σκοταδισμού και απομόνωσης,που την μετατρέπουν σε τόπο εξορίας,γιατί όταν οι βασικές υπηρεσίες,που είναι οι οικονομικές και η υγεία μεταφέρονται σε ένα διπλανό νησί,που με το πλοίο απέχει δύο ώρες και σε λίγο καιρό θα μεταφερθούν και το ΙΚΑ και άλλες υπηρεσίες στην διπλανή Σάμο και όταν ο Αγιώτης πρέπει να πάει στον Εύδηλο να πάρει το πλοίο της γραμμής για να επιλύσει τις οικονομικές του,τις υγειονομικές του  και ασφαλιστικές του εκκρεμότητες,με αυτό τον τρόπο αγαπητοί κυβερνώντες έρχονται καλύτερες μέρες στο νησί?

Μας προκαλεί εντύπωση το πως αντιμετωπίζουν τα θέματα σε ένα νησί με τόσο μακρά ιστορία και τόσα διεθνή ευμενή σχόλια από μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού.Μας προκαλεί εντύπωση πως αντιμετωπίζουν ένα ακριτικό μέρος της Ελλάδος,που ουσιαστικά το παραδίδουν σε άλλους και μας αποσχίζουν από την Ελλάδα και ας λένε το αντίθετο.

Αυτό το καλοκαίρι δεν έχει αλμανάκ το νησί μας και ούτε success story αλλά ιδιαίτερο προβληματισμό για το μέλλον του νησιού μας και τις καλύτερες μέρες που θέλουμε όλοι οι Ικαριώτες ανεξαρτήτως αν κάποιες φορές τρώμε τα μουστάκια μας λόγω της νησιώτικης ιδιοσυγκρασίας μας.

Σκεφτείτε ότι αυτό το νησί έχει δώσει σε αυτό τον περίπλοκο κόσμο μας,μεγάλα επιστημονικά μυαλά,καλλιτέχνες και φυσιογνωμίες γνωστές σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε ότι σε αυτό το νησί γράφτηκε η τραγωδία του Ικάρου,που δεν άκουσε τον πατέρα του και δυστυχώς αυτές τις μέρες που διανύουμε γράφονται πολλές άλλες μικρές και μεγάλες τραγωδίες.

Οι κόποι των παππούδων μας,που με προσωπική τους εργασία έκτισαν το νοσοκομείο και το γηροκομείο πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και σε  όλους εμάς τους απογόνους τους μας αναζωογονούν εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα του παρελθόντος.

Λυπούμαστε που σας λέμε την αλήθεια,αγαπητοί συμπατριώτες μας,που δυστυχώς είναι πικρή αλλά μέσα από την αλήθεια μπορούν να δοθούν και λύσεις σε προβλήματα και όχι μέσα από ευχολόγια και ψεματάκια για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Η Ικαρία ήταν βέβαια και είναι περήφανη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι περήφανη μάλλον που ανήκουμε στην χώρα της και είμαστε περήφανοι για αυτό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ    Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: