Επιστολή του επάρχου Ικαρίας προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Επιστολή του Επάρχου Ικαρίας προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με θέμα την επέκταση της επιδότησης του αεροπορικού δρομολογίου Ηράκλειο Κρήτης- Ικαρία.Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Χριστόδουλο Στεφανάδη.

κ. Υπουργέ,

 Παρακαλώ όπως το Υπουργείο εγκρίνει την επέκταση της επιδότησης του δρομολογίου Ηράκλειο- Ικαρία είναι μια γραμμή ζωτικής σημασίας και γραμμή ανάπτυξης για τον τόπο. Διότι η Ικαρία δέχεται μεγάλο αριθμό λουόμενων Κρητικών που επισκέπτονται τις ιαματικές πηγές της Ικαρίας τις καλύτερες του κόσμου. Επίσης κύριε Υπουργέ στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης σπουδάζει ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από την Ικαρία οι οποίοι αδυνατούν να επισκεφτούν το νησί μας.

Κύριε Υπουργέ ζητούμε την επέκταση του δρομολογίου από Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ρόδο και Ικαρία το οποίο είναι επιδοτούμενο, από την SKY EXPRESS, η οποία εκτελεί επίσης τα επιδοτούμενα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σκύρος-Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθο-Κύθηρα το Αλεξανδρούπολη-Σητεία και επίσης το Άκτιο-Σητεία.

Ελπίζω το Υπουργείο σας να εξετάσει ιδιαίτερα το αίτημα μου να αξιολογήσει τα αιτούμενά μου και την υπαρκτή ανάγκη που έχει προκύψει για την επιδότηση του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Ιδιαίτερα γνωρίζουμε όλοι την ευαισθησία σας για την ακριτική Ελλάδα όπου πάντα το δείχνετε εμπράκτως ειδικά για τα νησιά.

Ευχαριστώ και περιμένω την θετική αντιμετώπιση στο αίτημα μου και στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Με τιμή στο πρόσωπό σας

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Δείτε την επιστολή

Σχολιάστε Ελεύθερα