Δελτίο τύπου του επάρχου για την υγεία

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας είχε ο Έπαρχος όπου συζήτησαν τα θέματα υγείας που αφορούν την Επαρχία γενικότερα.

Τον ενημέρωσε για την διαδικασία της αξιολόγησης που αφορά το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό όπου υπάρχουν δύο στάδια α) Δίδεται το έγγραφο στον αξιολογούμενο που αυτό-αξιολογείται και β) παραδίδεται στον Προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος όπου και εκείνος με τη σειρά του αξιολογεί τον εργαζόμενο, η αξιολόγηση των εργαζομένων είναι υποχρεωτική και  δεν έχει καμία σχέση με υποτιθέμενη διαθεσιμότητα.

Τον ενημέρωσε ακόμα για τον διαγωνισμό που τελείωσε σχετικά με την προμήθεια δύο ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων περιμένουμε να πάρουμε την τελική έγκριση από την Ενιαία Διαχειριστική Αρχή και προχωράμε με υπογραφή σύμβασης με την MERCEDES για την αγορά των δύο υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων αξίας 80.000€ το καθένα.

Έχει τελειώσει ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό πληροφοριακών συστημάτων, ξενοδοχειακός εξοπλισμός και ιατροτεχνικός εξοπλισμός ύψους 519.000€ τελειώνουν οι ενστάσεις και άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες.

Ο Έπαρχος ζήτησε από τον διοικητή να επισκέπτεται κλιμάκιο ιατρών έστω μια φορά τον μήνα το γηροκομείο.

Ζήτησε δεύτερο ιατρό στο Κέντρο Υγείας του Ευδήλου και στη συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή Πειραιώς και Αιγαίου που του υποσχέθηκε να σταλεί δεύτερος ιατρός στο Κέντρο Υγείας του Ευδήλου.

Επίσης από ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή πηγαίνει και δεύτερος ιατρός στους Φούρνους.

Σχετικά με το θέμα των νεφροπαθών η έρευνα έχει ολοκληρωθεί από πλευράς νοσοκομείου έχουν γίνει δύο στάδια στο πρώτο συμπληρώνονται τα ερωτηματολόγια για να ερευνηθεί προληπτικά ποιοι είναι υποψήφιοι για νεφρική ανεπάρκεια και δεύτερον βάση της μελέτης θα ζητηθεί έγκριση χρηματοδότησης από ΔΙΠΕ για εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις για πρόληψη και βάση όλων των στοιχείων να ενεργοποιηθούμε για να γίνει στη Ικαρία Κέντρο Αιμοκάθαρσης.

Από 2-9-2014 λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας Συμπιεστής Παράγωγης Οξυγόνου πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που επεξεργάζεται και μετατρέπει τον ατμοσφαιρικό αέρα σε Ιατρικό Οξυγόνο, η συγκεκριμένη επένδυση εξοικονομεί αρκετά χρήματα στο Νοσοκομείο μας περίπου 40.000€ ετησίως που αυτά τα χρήματα θα μπορούν να διατεθούν σε άλλες σημαντικές ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

Επίσης το νησί των Φούρνων το επισκέπτεται από την Πέμπτη έως και την Κυριακή μεγάλο κλιμάκιο ιατρών 18ειδικότητες από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου που εξετάζονται όλοι οι κάτοικοι τα παιδιά, οι γυναίκες και οι κάτοικοι της Θύμαινας, έχουν στην διάθεση τους όλα τα μηχανήματα. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την βοήθεια που παρέχουν στα νησιά Φούρνους και Θύμαινα.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΠΑΡΧΟΣ

ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα