Χαιρετισμός του Επάρχου στο τριήμερο για τα πανηγύρια και την μακροζωϊα στην Ικαρία

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΑ.  

Καλησπέρα:

Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που απόψε ανοίγω τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου με θέμα την Μακροζωία και τα Πανηγύρια της Ικαρίας.

Μια πρωτοβουλία του συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείται σοβαρότατα και χειροπιαστά με τον πολιτισμό μας.

Να τους συγχαρώ όλους που απαρτίζουν αυτόν τον σύλλογο που με μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας, μας δίνουν μαθήματα συνέπειας για τις δράσεις που επιλέγουν και αναδεικνύουν.

Απόψε εδώ υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι θα αναλύσουν και την μακροζωία και τον πολιτισμό μας και με μεγάλη ανυπομονησία και σεβασμό θα τους παρακολουθήσουμε.

Η Ικαρία μας είναι ένας αγιασμένος τόπος, είναι τόπος με ευλογία, είναι τόπος που συγκεντρώνει ιδιαιτερότητες, πρωτιές,  κουλτούρα και παράδοση αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να τα στηρίξουμε με νύχια και με δόντια, και να δείξουμε στους πιο πέρα πως οι  Ικαριώτες επιβίωσαν και επιβιώνουν στον τόπο τους τόσα χρόνια.

Έχουμε τα εργαλεία, το έμψυχο υλικό την αγάπη, είναι λοιπόν στο χέρι μας αμέριστα να στηρίξουμε το έργο του «Ιωάννη Μελά» και φυσικά όλων των άλλων πρωτοβουλιών όταν έχουν χειροπιαστά κάτι να δείξουν.

Το Επαρχείο θα σταθεί δίπλα σε κάθε δραστηριότητα, θα βοηθήσουμε από το δικό μας μετερίζι  και με κάθε δυνατό τρόπο να αναδείξουμε κάθε τι που μας κάνει περήφανους για τον τόπο μας για την Ικαρία μας.

Ευχαριστώ θερμά και με τιμή κηρύσσω την έναρξη του συνεδρίου.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΠΑΡΧΟΣ

ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα