Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να το «ξανασκεφτούν» πριν επισκεφτούν την Ελλάδα

Άλλαξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για περίπου 50 χώρες. Η Ελλάδα από το «Επίπεδο 4», δηλαδή σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω του κορωνοϊού, πλέον κατατάσσεται στο «Επίπεδο 3» δηλαδή σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω κορωνοϊού.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ κατέταξε την Ελλάδα σε «πορτοκαλί» Ειδοποίηση Υγείας Επίπεδο 3 λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη χώρα λόγω του κορωνοϊού, συστήνοντας στους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το ταξίδι στη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες τους καλεί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα μας.

Χρωματική κατάταξη επιπέδων

  • Επίπεδο 1 – Άσκηση φυσιολογικών προφυλάξεων: Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο για την ασφάλεια και τον κίνδυνο ασφάλειας. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι. Οι συνθήκες σε άλλες χώρες ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
  • Επίπεδο 2 – Αυξημένη άσκηση Προσοχή: Να γνωρίζετε τους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πρόσθετες συμβουλές για ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές στο Travel Advisory.
  • Επίπεδο 3 – Επανεξετάστε τα ταξίδια: Αποφύγετε τα ταξίδια λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πρόσθετες συμβουλές για ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές στο Travel Advisory. 
  • Επίπεδο 4 – Μην ταξιδεύετε. Αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο ειδοποίησης. Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να έχει πολύ περιορισμένη ικανότητα παροχής βοήθειας. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στη χώρα ή να φύγουν μόλις είναι ασφαλές. 

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα