Έκριναν «παράνομη» την κινητοποίηση των ναυτεργατών

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων της Πέμπτης 10 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, που εκδίκασε την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ).

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο τα 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν προκηρύξει την απεργία πολλές μέρες πριν, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Για τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών κάνουν λόγω τα ναυτεργατικά σωματεία μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά,δηλώνοντας ότι θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία είχαν ανακοινώσει ήδη ότι ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση η αυριανή 24ωρη κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

«Κοινή απόφαση των Ναυτεργατικών Σωματείων είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά», ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Σύμφωνα με το σωματείο, «το σύνολο των εταιρειών έχουν κλείσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων ενώ και τα πρακτορεία τους δεν βγάζουν κανένα εισιτήριο για τις 10/6/2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απεργία των ναυτεργατικών σωματείων θα γίνει με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Οι Διοικήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνας Ενωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, απευθύνουν κάλεσμα στους ναυτεργάτες για συγκέντρωση στους καταπέλτες των πλοίων και για περιφρούρηση της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, ενώ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα