Τρεις πρωταθλητές Ελλάδας στην Ικαρία!

Γράφει ο Κοσμάς Κέφαλος

Μεγαλύτερο από άλλες χρονιές είναι φέτος το ενδιαφέρον των γκραν μετρ για το διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος»!

Kotronias 2019
Πρώτος από αριστερά ο Βασίλης Κοτρωνιάς, δεύτερος ο Χρίστος Μπανίκας και τρίτος ο Γιάννης Νικολαΐδης, οι τρεις πρωταθλητές που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την φετινή διοργάνωση

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγώνων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους έξι παίκτες με τον υψηλότερο σκακιστικό τίτλο στον κόσμο. Από αυτούς ξεχωρίζουν τρεις πανελληνιονίκες: Ο Βασίλης Κοτρωνιάς, δέκα φορές πρωταθλητής Ελλάδας (ακατάρριπτο ρεκόρ εδώ και πολλά χρόνια), ο Χρήστος Μπανίκας, οχτώ φορές πρωταθλητής, από τις οποίες οι έξι συνεχόμενες (επίσης ακατάρριπτο ρεκόρ) και ο Γιάννης Νικολαΐδης, δύο φορές πρωταθλητής και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Ας σημειωθεί ότι και οι τρεις έχουν πρωτεύσει παλιότερα σε διεθνές τουρνουά «Ίκαρος» (πιο πρόσφατα ο Νικολαΐδης, το 2018).

Οι άλλοι γκραν μετρ είναι οι Ρώσοι Χαριτόνοβ και Ριτσαγκόβ (επίσης πολύ καλοί φίλοι του «Ίκαρου», με διακρίσεις στο παρελθόν) και ο Ιταλός Ντέιβιντ, ο οποίος έρχεται στο νησί μας για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από 10 μέχρι 16 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου και από 17 μέχρι 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Ικαρίας, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά το Ικαριακό σκάκι και ιδιαίτερα τους ετήσιους διεθνείς αγώνες, θα συνεργαστεί στενά με τον συνδιοργανωτή Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας, καθώς και με άλλους φορείς, για την πραγματοποίηση μιας απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης, με ιδιαίτερη μέριμνα στην εξασφάλιση χώρου ο οποίος να πληροί τα όσα προβλέπει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Σκακιστικών Αγώνων, καθώς και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κυρίως της υποδειγματικής καθαριότητας.

Όπως κάθε χρόνο φιλοξενούνται σκακιστές και σκακίστριες με διεθνείς τίτλους GM, IM, WGM, WIM, καθώς και όσοι έχουν αποκτήσει δικαίωμα φιλοξενίας από προκριματικούς αγώνες.

Επιπλέον, για όσους δεν φιλοξενούνται, έχει προβλεφθεί επιδοτούμενο πακέτο διανυκτερεύσεων, ενώ η Blue Star Ferries προσφέρει σε όλους του σκακιστές, καθώς και στα οχήματά τους, έκπτωση 40%.

Στον δικτυακό τόπο ikariachess.blogspot.com έχουν αναρτηθεί η προκήρυξη των αγώνων, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, οδηγίες για το ταξίδι με πλοίο, καθώς και η λίστα με τα πρώτα ονόματα των παικτών που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Για την οποιαδήποτε απορία είναι συνεχώς διαθέσιμο το e-mail ikaroschess2020@gmail.com.Categories: ΙΚΑΡΙΑ, ΣΚΑΚΙ

Tags: , ,

3 replies

Trackbacks

  1. Ένας πρωτόγνωρος σκακιστικός «Ίκαρος» – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
  2. Ένας πρωτόγνωρος σκακιστικός «Ίκαρος» | ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
  3. Ένας πρωτόγνωρος σκακιστικός «Ίκαρος» – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: