Επιστολές επί επιστολών από ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Χριστόδουλο Στεφανάδη

Πόλεμος επιστολών έχει ξεκινήσει μεταξύ της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, σχετικά με την επίσκεψη του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου) στη Σάμο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη δεύτερη επιστολή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη. Στο τέλος των δύο επιστολών μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες επιστολών και των δύο:

Επιστολή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που το σχόλιο μας για ελλειμματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του κ. Στεφανάδη και ελπίζουμε να αποτελέσει ερέθισμα για να καταστεί αισθητή η παρουσία του.

Μας στεναχώρησε η ειρωνική αναφορά στον συνάδελφό του γιατρό και βουλευτή Χίου «αφού προφανώς έχει επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που αφορούν στο νομό του, κλήθηκε στην Σάμο να επιλύσει και τα προβλήματα του νομού μας».

Είχαμε την εντύπωση, πως μια λαμπρή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία συνδυάζεται με αστική ευγένεια. Πάντως, το γεγονός ότι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης εκλέγεται για Τρίτη συνεχόμενη φορά, σημαίνει πως κάτι έχει προσφέρει στον τόπο του.

Ως προ την ουσία, συμφωνούμε ότι ο κύριος ρόλος του βουλευτή είναι η ενεργός συμμετοχή του στο κοινοβούλιο, δηλαδή η συμβολή του στο νομοθετικό έργο και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Επί του παρόντος, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, δεν έχει ανακοινωθεί μια παρέμβασή του στην ολομέλεια ή στις επιτροπές της βουλής, ούτε η κατάθεση ερώτησης, επερώτησης, επίκαιρης ερώτησης ή αναφοράς στο κοινοβούλιο. Ο ήχος της φωνής του δεν έχει εισέτι ακουστεί στην αίθουσα της ολομέλειας. Τούτων δοθέντων, η εκτίμηση ότι το κοινοβουλευτικό έργο του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη είναι ανύπαρκτο, καθίσταται αντικειμενική και πλήρως τεκμηριωμένη.

Επειδή ο κ. βουλευτής δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταθέσει μια ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, για το πάγωμα, από τις αρχές του χρόνου, της πλατφόρμας για το μεταφορικό ισοδύναμο στα εμπορεύματα. Ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο από το lock down και την κατάρρευση του τουρισμού εμπορικό κόσμο, είναι άδικο να ακυρώνεται αυθαίρετα και παράνομα.

ΥΓ1: Εδώ και ένα χρόνο κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Η συνταγματική της υποχρέωση συνίσταται στη διακυβέρνηση της χώρας και τη δημόσια λογοδοσία. Το βολικό αφήγημα, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ευθύνεται για όλα τα κακά, που έχουν βρει την ανθρωπότητα, από κτίσεως κόσμου, δεν αποδίδει πλέον.

ΥΓ2: Είναι κρίμα, μετά από δεκαετίες, να έχει εκλεγεί Ικαριώτης βουλευτής και τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ικαρίας να έρχονται στη βουλή από βουλευτή της Ρόδου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ

Επιστολή Χριστόδουλου Στεφανάδη 

Σχετικά με την νέα ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

-Χαίρομαι καταρχήν, που τους κατέστησα «ιδιαίτερα χαρούμενους» με την απάντησή μου. Πιστεύω, ότι μία έστω και πρόσκαιρη χαρά, να τους ανακουφίσει από την ιδιαίτερη λύπη που θα πρέπει να τους προκαλούν οι απίστευτες αποκαλύψεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σχετικά με ενέργειες κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση…

-Τον κ. Μιχαηλίδη, ενέπλεξε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, με την απαράδεκτη ανακοίνωσή της, που καταλογίζει ανεπάρκεια στο Βουλευτή Σάμου. Είναι αυτονόητο, ότι σε μια ελεύθερη χώρα, όπως η χώρα μας, μπορεί ο κάθε Βουλευτής, κάθε παράταξης, να περιοδεύει σε όποια περιοχή θέλει και να κάνει ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων. Είναι όμως απαράδεκτο, την περιοδεία του να την συνδέει με ολιγωρία συνάδελφων του…

Όσον αφορά την ευγένεια που επικαλούνται, αυτή είναι μία και ενιαία…Δεν διαχωρίζεται σε αστική, μικροαστική, “συντροφική” ή άλλη…

-Δεν οφείλω να λογοδοτήσω στην Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, για την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα.

Για να γνωρίζει όμως ο Λαός του Νομού μας, ενδεικτικά αναφέρομαι σε 9 ομιλίες μου στην ολομέλεια της Βουλής μέχρι σήμερα. Και βέβαια, στην δραστηριότητα μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στις πολλαπλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μου για το χωροταξικό, το μεταναστευτικό, την στελέχωση Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των δομών υγείας, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, την αναμόρφωση των εγκαταλελειμμένων αρχαιολογικών χώρων του Πυθαγορείου,   κ.λ.π.

Αυτόματα όμως τίθεται το ερώτημα. Ποια έργα έγιναν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στην Σάμο;

Ίσως το πλέον προβεβλημένο ορατό έργο, είναι ένα άθλιο και ντροπιαστικό μνημείο, το ΚΥΤ, μέσα στην πρωτεύουσα!

-Σχετικά με το όψιμο ενδιαφέρον της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για την Ικαρία και εκεί, ενδεικτικά, το κατεστραμμένο λιμάνι του Ευδήλου, ένα πρόβλημα που παρέμενε 2 χρόνια (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) άλυτο, οδεύει προς την λύση του.

-Όσον αφορά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι παρά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας, οι παρεμβάσεις μου ήταν καθοριστικές, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια προς τα λιμάνια του Νομού μας.

Σε κάθε όμως περίπτωση, ο Βουλευτής κρίνεται από τον Λαό που τον εξέλεξε, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την προηγούμενη κυβέρνηση, για τις αποδόσεις της, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι ο και πάλι ο κυρίαρχος λαός, θα δώσει ακόμα πιο ηχηρή απάντηση .

Αυτά, και δεν πρόκειται να επανέλθω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Με εκτίμηση,

Βουλευτής Ν. Σάμου

Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης

Η πρώτη επιστολή της ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Η πρώτη επιστολή του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη ΕΔΩ

SamostodayCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: