ΚΚΕ (μ-λ) Σάμου: Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην σύσκεψη στους Μυτιληνιούς

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22/6 στους Μυτιληνιούς, με θέμα το νέο hot spot που ετοιμάζεται στο νησί της Σάμου, με την συμμετοχή διάφορων τοπικών παραγόντων και υποψηφίων βουλευτών, ανάδειξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τον λαό του νησιού και που απέναντι τους πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση.

Πρώτον, το γεγονός πως οι εκπρόσωποι όλων των συστημικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) αποκρύπτουν την σαφή συμφωνία στα πλαίσια της ΕΕ, που έχει ως μονόδρομο την πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό ζήτημα, και που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η ΝΔ όταν και αν αναλάβει την κυβέρνηση. Ζήτημα που απέφευγαν επιμελώς να αναφέρουν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου, όταν και καλούσαν τον λαό να νομιμοποιήσει με την ψήφο την αντιδραστική συμμαχία της ΕΕ.

Δεύτερον, το γεγονός πως η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία και Ρωσία από την άλλη, έχει ως αποτέλεσμα τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε χώρες της περιοχής, και κατ’ επέκταση την δημιουργία προσφυγικών ροών, αφού μεγάλος αριθμός λαϊκών μαζών ξεσπιτώνονται εξαιτίας των πολεμικών επιχειρήσεων και των βομβαρδισμών. Τα συστημικά κόμματα έχουν καταστήσει σαφές πως η χώρα μας έχει δεθεί στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για τους κινδύνους που κρύβει αυτή η εξέλιξη για τον λαό μας.

Τέλος, το γεγονός πως η πολιτική του ΚΚΕ στο προσφυγικό ζήτημα και οι απόψεις που περνάει στον λαό του νησιού, δίνουν αέρα στα πανιά των ακροδεξιών, και σπρώχνουν τους εργαζόμενους και την νεολαία όλο και περισσότερο προς αντιδραστικές και φασιστικές αντιλήψεις, γεγονός που φάνηκε και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στην ανατολική Σάμο. Μια πρακτική που εφάρμοσε το ΚΚΕ στην πανσαμιακή απεργία της 7ης Φλεβάρη, όπου πρωτοστάτησε στην διεξαγωγή της, κι έκατσε στο ίδιο τραπέζι με όλη την δεξιά και ακροδεξιά αντίδραση του νησιού, η οποία υιοθέτησε τα αιτήματά του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο υποψήφιος της ΝΔ στον νομό Σάμου, επανέλαβε τη θέση για δημιουργία ενός μικρού χώρου υποδοχής, όπου θα ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες και στη συνέχεια θα απομακρύνονται, θέση που υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει, και προεκλογικά, το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ (μ-λ) έχει καταστήσει σαφή την άποψη του όλο αυτό το διάστημα της προσφυγικής κρίσης. Ο δρόμος του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας, ενώνεται με τον δρόμο των προσφύγων, σε κοινούς αγώνες ενάντια σε κοινούς εχθρούς. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν την προσφυγιά και στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και την Τουρκίας, που ανέλαβαν για λογαριασμό των αφεντικών τους να διαχειριστούν τον προσφυγικό πρόβλημα και που έχουν ως αποτέλεσμα το στοίβαγμα των ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με όλα τα βασικά τους δικαιώματα κατηργημένα. Ο λαός του νησιού να γυρίσει την πλάτη σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που τον θέλουν απέναντι απ’ τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που του αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια της προσφυγικής κρίσης, που τον καλούν να συμμετέχει σε ρατσιστικές φιέστες δίπλα δίπλα με ακροδεξιούς και φασίστες. Να οργανωθεί και να παλέψει για:

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Δικαίωμα στην εργασία, στην ελεύθερη μετακίνηση, την εκπαίδευση, την υγεία, την ελευθερία. Δικαίωμα στη ζωή.

Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ειρήνη, συναδέλφωση και φιλία με όλους τους λαούς της περιοχήςCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΑΜΟΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: