Για τον εμβολιασμό στο ΚΥΤ Λέσβου

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson συνεχίζεται στο ΚΥΤ της Λέσβου ο εμβολιασμός του προσφυγικού πληθυσμού και των αιτούντων άσυλο. Η υγειονομική μονάδα, δωρεά της κυβέρνησης της Ολλανδίας που είχε τοποθετηθεί στο ΚΥΤ της Μόριας πριν αυτό καεί, έχει μεταφερθεί στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι και χρησιμοποιείται ως εμβολιαστικό κέντρο.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκαν σήμερα (04/06/2021) στα ΚΥΤ των τριών νησιών για να επιθεωρήσουν τη διαδικασία. O διοικητής της Υποδοχής αιτούντων άσυλο Τάσος Μαντάγαρης από το ΚΥΤ στο Μαυροβούνι δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι “ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε χθες στα ΚΥΤ σε Λέσβο Χίο και Σάμο, και καθημερινά γίνονται 50 εμβολιασμοί σε κάθε ΚΥΤ. Την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε Κω και Λέρο αλλά και στις δομές της ηπειρωτικής χώρας . Ενώ αρχικά υπήρχε μια απροθυμία προσέλευσης , αυτή τη στιγμή η προσέλευση είναι ικανοποιητική”.

Ο Αναστάσιος Χατζής, γιατρός, επιστημονικός σύμβουλος του ΕΟΔΥ βρίσκεται από χθες στη Λέσβο ενισχύοντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που κάνει τους εμβολιασμούς στο ΚΥΤ Λέσβου. Όπως σημείωσε στην κάμερα της ΕΡΤ «Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει προσέλευση του κόσμου , υπάρχει οργάνωση στο εμβολιαστικό κέντρο του ΚΥΤ. Εμβολιάζονται 50 άνθρωποί την ημέρα αλλά τον τελικό αριθμό εμβολιασμένων δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε , πιθανολογούμε ότι θα είναι πάνω από 500 άτομα. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στο ΚΥΤ Λέσβου έως ότου εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός που το επιθυμεί.»

Ο κύριος Χατζής αναφέρθηκε και στην επιδημιολογική κατάσταση μέσα στο ΚΥΤ , αυτή τη στιγμή δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα με τα ενεργά κρούσματα, η κατάσταση ελέγχεται και είναι πολύ καλή.

ΕΡΤ